Handicap grad I, II. Turcan: PNL a depus un proiect de modificare a Legii 263

Liberalii au depus, marţi, 24 octombrie, un proiect care modifică Legea 263/2010 astfel încât persoanele cu handicap de gradul I şi II să poată primi venituri din drepturile de autor. 

"PNL a depus astăzi un proiect de modificare a Legii 263 prin care am propus eliminarea persoanelor care obţin venituri din drepturi de autor de la incompatibilitatea privind pensia de handicap. Ştim cu toţii că a existat o mare nedreptate din cauza unei carenţe legislative, pentru că o persoană care are grad de handicap I sau II poate să fie stimulată să aibă activităţi creative. Aşadar, veniturile din drepturile de autor intră în această categorie. Practic, în momentul de faţă, persoanele încadrate în categoria de handicap I sau II sunt excluse de la incompatibilitate şi vor putea primi pensie de handicap', a anunţat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Ea a arătat că tânăra cu scleroză multiplă care a fost retrogradată din categoria de handicap ca urmare a publicării unei cărţi de poezii a fost umilită, context în care a cerut sancţionarea celor care au luat această măsură. "Solicităm (...) sancţiuni pentru cei care pur şi simplu desconsideră o suferinţă a unui om care are o boală ce nu se mai poate ameliora, ci, dimpotrivă, în timp se agravează", a conchis Raluca Turcan.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel