Urmărește emisiunea live


Guvernul Orban l-a rechemat pe consulul României la New York, Cătălin Dancu

Rareș Bogdan și Ludovic Orban
Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Executivul a adoptat, joi seară, un proiect de hotărâre care prevede rechemarea consulului general al României de la New York, Cătălin Dancu.

„A fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern privind rechemarea consulului general al României de la New York, în persoana lui Cătălin Dancu", a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

Premierul Ludovic Orban anunța pe 13 noiembrie că a schimbat doi consuli, inclusiv pe fostul purtător de cuvânt al guvernului Dăncilă, Nelu Barbu. El a mai spus că "e în pregătire" schimbarea consulului general al României în New York, Cătălin-Radu Dancu.

„Practic am schimbat doi consuli, de la Milano și Shanghai. De asemenea e în pregătire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Cătălin Dancu - n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomați de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României și nu plasamente de ultima oră a unor oameni, clienți politici ai guvernului, pentru că toate astea s-au făcut practic după începerea procedurii moțiunii de cenzură, știind că e posibil să cadă guvernul", declarase la Digi24 Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel