Guvernul interzice staționatul în locurile din zonele de votare

Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Ludovic Orban a introdus un articol în proiectul de asumare pe modificarea legii electorale, prin care o persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare mai mult decât timpul necesar pentru votare.

„Am introdus un amendament privitor la faptul că nicio altă persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decîât timpul necesar pentru votare. Mi se pare extrem de important să eliminăm grupurile de presiune construite de preferință de primarii PSD în fața secțiilor de votare, care intimidează alegătorii și încearcă să influențeze pe ultima sută de metri dorința unui om de a vota împotriva unui primar în funcție", a spus Ludovic Orban, în plenul Parlamentului, în timpul asumării Guvernului pe modificarea legislației electorale.

Alte amendamente aprobate de Executiv vizează reducerea la 60 de zile a termenului până la care se poate obține viza de flotant, dar și reducerea numărului de semnături pentru candidații independenți la funcția de primari.

Guvernul și-a asumat, miercuri, în fața Parlamentului, răspunderea pe modificarea legislației electorale, astfel încât alegerile locale să fie desfășurate în două tururi de scrutin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel