Guvernul, achiziție sisteme anti-rachetă Patriot

Guvernul României a semnat un acord cu Armata Statelor Unite și a transferat fondurile Guvernului Statelor Unite pentru pentru achiziționarea următoarelor trei sisteme de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot® produse de Raytheon [NYSE: RTN], din cele șapte care vor intra în dotarea Armatei României. 

Ca și în cazul primului sistem, unitățile adiționale au fost procurate prin programul de vânzări militare externe al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, care asigură transparență și corectitudine pe parcursul întregii proceduri. Patriot este un sistem pur defensiv care stă la baza strategiilor de apărare NATO împotriva rachetelor balistice și de croazieră, aeronavelor de luptă și a dronelor. “România cumpără cel mai avansat, capabil și modern sistem de apărare tactică împotriva rachetelor balistice”, a spus Mike Ellison, Country Manager Raytheon România. “Patriot a fost testat de mii de ori în vremuri de pace sau de conflict. Pe scurt, Patriot salvează vieți”, a adăugat acesta.

Construite de la zero

Cincisprezece țări se bazează pe sisteme Patriot pentru a-și proteja cetățenii și forțele armate, printre care se numără Statele Unite, ca și alte șase țări europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia și Suedia. Toate sistemele cumpărate de România vor fi construite de la zero. Sistemul Patriot a fost complet modernizat și este adus la zi în permanență, chiar dacă își păstrează același nume încă de când a fost integrat în sistemele de apărare ale NATO.

“Sistemele Patriot destinate României vor avea aceleași componente software și hardware ca și cele din dotarea armatei americane”, a spus Michelle DeMaio, program manager Patriot pentru Raytheon în România. “Acest lucru va crește abilitatea României de a se antrena alături de armata americană și alți aliați NATO”, a adăugat aceasta.

Achiziția se încadrează în angajamentul României în NATO

Achiziția sistemelor Patriot este un element esențial al angajamentului României față de NATO de a cheltui cel puțin 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare. Acest nou acord reprezintă îndeplinirea planului Forțelor Aeriene Române de a achiziționa patru unități. De asemenea, este în linie cu programul forțelor armate de achiziționare a șapte sisteme Patriot necesare pentru întărirea apărării anti-aeriene a României. Acordul este un act adițional la Scrisoarea de Ofertă și Acceptare semnată de România în noiembrie 2017. Semnarea acestui act adițional permite începerea negocierilor contractuale între guvernul Statelor Unite și Raytheon pentru fabricarea sistemelor destinate României.

Despre Raytheon

Raytheon, companie lider în domeniul tehnologiei și inovației care a înregistrat în 2017 venituri în valoare de $25 de miliarde și 64.000 de angajați, este specializată în soluții de apărare, guvernare civilă și securitate cibernetică. Cu o istorie de peste 96 de ani de inovație, Raytheon furnizează echipamente electronice de ultimă generație, soluții de integrare a sistemelor, produse și servicii C5ITM, precum și servicii de detectare, maximizare a efectelor și asistență în misiune pentru clienți din peste 80 de țări. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel