EXCLUSIV  Guvern Tudose. Klaus Iohannis, mișcare SURPRINZĂTOARE. Lovitură pentru PSD

Klaus Iohannis a pus capăt războiului PSD contra PSD, acceptând, pe repede-nainte, să-l desemneze ca premier pe Mihai Tudose. Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre mișcarea făcută de președinte privind noul Guvern.

Klaus Iohannis a reacționat foarte bine în sensul că a rezonat cu publicul care nu face parte din extreme, electoratul din nucleul dur al PSD fiind de neclintit. În schimb, oamenii care nu sunt angajați puternic în tabăra PSD au apreciat poziția echilibrată a președintelui.

Klaus Iohannis a arătat stabilitate, echilibru, preocupare într-un moment internațional delicat - să ne amintim doar criza din Orientul Mijlociu, problemele dintre America și Turcia, reașezarea echilibrului în Europa și așa mai departe. Ca urmare, președintele a răspuns așteptărilor celor care doresc echilibru și stabilitate, care resping incertitudinea, acesta fiind un segment important din electorat, a spus Val Vâlcu. La un moment dat, societatea, în ansamblu, respinge balansul periculos, cu excepția unor radicali de la extrema spectrului politic.

Varianta alegerilor anticipate

Alegerile anticipate ar fi presupus o perioadă de incertitudine extinsă pe luni întregi. Practic, țara s-ar fi blocat, era un an pierdut. Majoritatea vrea echilibru, stabilitate, omul obișnuit nu dorește incertitudine și conflict. Klaus Iohannis nu avea cum să prelungească criza în condițiile în care, de exemplu, PNL nu a venit cu o alternativă, nu a propus niciun premier.

Riscul guvernării 

În plus, acceptând varianta PSD cu Mihai Tudose premier, președintele a transferat integral riscul guvernării în sarcina PSD. Social-democrații nu mai au nicio scuză. Au schimbat premierul, au adus miniștri noi, iar Klaus Iohannis nu a activat nicio pârghie din cele pe care le avea.

Klaus Iohannis a fost mai degrabă arbitru, spre deosebire de Traian Băsescu, președintele jucător, care a forțat Constituția. Președintele a dat șah adversarilor și a lăsat ca PSD să răspundă integral pentru rezultatele guvernării. Dacă acestea sunt bune, lumea îl va aprecia pe Klaus Iohannis, electoratul va zice că este echilibrat, iar PSD nu poate să dea vina că le-a băgat bățul prin spițe. Dacă rezultatele sunt rele, electoratul ar putea spune că președintele a avertizat, a dat semnale în acest sens.

[citeste si]

Candidații pentru funcțiile de miniștri, propuși să facă parte din Guvernul condus de Mihai Tudose, vor fi audiați joi dimineață, urmând ca la ora 15,00 plenul comun al Parlamentului să se reunească pentru a valida noul Cabinet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel