Urmărește emisiunea live


Guvern PSD: Nicușor Dan, atac dur. Noi posibile proteste

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că România este condusă în prezent de o coaliţie care favorizează fenomenul de corupţie și că nu sunt excluse alte proteste în cazul în care ”vor exista din nou derapaje precum în februarie”.

'Am văzut OUG 13, am văzut presiune pe modificarea definiţiei conflictului de interese, asta fiind prima problemă. Iar a doua problemă este de natură macroeconomică, în sensul că socotelile nu se potrivesc, adică încasările pe primele luni ale anului sunt mult mai mici decât cale care au fost prognozate; ieşirea pe piaţa externă cu obligaţiuni a eşuat, aceasta însemnând că România se împrumută mai scump decât se aştepta să se poată împrumuta; creşterile de salarii şi scăderile de taxe fac proiecţia bugetară total nerealistă în limita de deficit de 3% pe care ne-o propunem', a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, coaliţia aflată la guvernare ar putea fi sancţionată în stradă în cazul unor 'derapaje'. 

'Aşa cum am spus, România este condusă de o coaliţie alcătuită din două partide, PSD şi ALDE şi în fiecare dintre acestea există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupţie. (...) Această coaliţie va funcţiona din punct de vedere politic atâta timp cât interesele oamenilor pe care îi protejează vor fi apărate, dacă vor face derapaje aşa cum au fost cele din februarie este posibil ca această coaliţie să fie sancţionată din nou printr-o ieşire masivă a electoratului în stradă', a adăugat Nicuşor Dan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel