Gușă, despre tensiunile din Orient: ”Situația e GRAVISIMĂ”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cozmin Gușă a vorbit despre tensiunile din Orientul Mijlociu și însemnătatea acestora.

Cozmin Gușă a spus că ziua uciderii lui Qassem Soleimani a consemnat ziua începerii unui război de tale mondială, având actori atât activi, cât și pasivi, potrivit Realitatea.net.

„Aşa cum comentam și vineri, în ziua uciderii generalului iranian, războiul s-a instalat. S-a instalat încă de atunci. Speculațiile care se fac, că este un război SUA - Iran, că este un război regional, nu sunt corecte. Războiul, de fapt, este mondializat și are actori activi și actori pasivi", a spus analistul politic, Cozmin Gușă.

O coaliție din care nu lipsesc China și Rusia

Gușă a spus că din coaliția informală care susține acțiunile Iranului nu lipsesc China sau Rusia.

„În mod evident, mișcările Iranului sunt supravegheate cu atenție de către cei care încă susțin Iranul și există acolo o coaliție destul de bine desenată, informală, într-adevăr, din care nu lipsește nici Rusia și mai ales China. Pe de altă parte, aliații SUA sunt la rândul lor îngrijorați pentru că, nefiind consultați, nu pot sa facă parte dintr-un joc care nu se implică și pe ei, iar aici mă refer în primul rând la UE, ca să nu vorbesc despre aliații SUA din Orientul Mijlociu", a completat Gușă.

Situația este gravă

În concluzie, Cozmin Gușă a spus că situația este gravă și că provine dintr-o greșeală tactică, pe care Donald Trump nu a luat-o de unul singur, ci la sfatul altcuiva.

„Deci, situația este gravisimă și, repet, totul a pornit de la o greșeală tactica pe care Donald Trump a făcut-o la sfatul cuiva. Aceasta greșeală tactică li pune într-o situație dificila pe Donald Trump și răscolește foarte mult America. Este, de fapt, un război al lumilor. Este lumea veche, reprezentată de Iran, contra lumii noi, reprezentată de SUA", a încheiat Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel