Grindeanu: Nu uitați, este performanța Guvernului meu

Fostul premier Sorin Grindeanu a scris marți, pe Facebook, că îmbunătățirea ratingului de țară al României de către agențiile internaționale arată performanța economică a Cabinetului pe care l-a condus.

"Aceasta este performanța economică a Guvernului pe care l-am condus. Agențiile internaționale au îmbunătățit ratingul de țară al României. Se justifică dărâmarea Guvernului Grindeanu, nu?", a transmis fostul prim-ministru. 

Agențiile internaționale de rating indică prognoze apropiate de valorile estimate în programul de guvernare, a anunțat Partidul Social Democrat într-un comunicat de presă. 

"PSD constată cu satisfacție că agențiile internaționale de evaluare financiară și-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare. Săptămâna aceasta, agenția americană Fitch și-a îmbunătățit perspectiva de creștere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut înregistrat în primul trimestru. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creștere economică de 5,2%. Fitch este ultima dintre agențiile internaționale care recunoaște eficiența programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Bancă Mondială, Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au luat decizii similare", menționează comunicatul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel