Giurgiu: Utilaje pentru reparaţiile drumurilor din regiunea de graniţă, în folosinţă gratuită Direcţiei Judeţene de Transport

Consilierii judeţeni din Giurgiu au aprobat luni, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unor utilaje în valoare de aproximativ trei milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor în regiunea de graniţă Giurgiu-Ruse, Bulgaria, pentru o bună conectivitate în regiunea de frontieră.

"Consiliul Judeţean Giurgiu implementează proiectul: Investiţii pentru Siguranţa Rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii între municipalitatea Ruse, Bulgaria, şi judeţul Giurgiu la reţeaua de transport TEN- T. Proiectul este finanţat prin Programul Intereg V A România-Bulgaria, Axa prioritară - O regiune bineconectată şi are ca beneficiari finali Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumuri Judeţene şi Control Trafic Giurgiu. Astfel, în cadrul proiectului au fost achiziţionate mai multe echipamente ce vor fi date în folosinţă gratuită Direcţiei Judeţene de Transport Giurgiu pentru realizarea reparaţiilor curente şi periodice pe drumurile specifice conectate la reţeaua de transport din regiunea de graniţă', a declarat directorul executiv al CJ Giurgiu, Daniela Burcea.

Ea spune că în cadrul acestui proiect au fost achiziţionate şase echipamente, respectiv un cilindru vibrocompactor, un finisor asfalt, o instalaţie de bătut stâlpi şi trei autobasculante în valoare totală de 2.899.435 lei.

"Potrivit prevederilor Ordonanţei 57 privind Codul Administrativ pentru exploatarea acestora este necesar ca echipamentele achiziţionate să fie date în folosinţă gratuită pe o durată de zece ani Direcţiei Judeţene de Transport, Administrare Drumuri Judeţene şi Control Trafic, principalul beneficiar al proiectului", a completat directorul executiv al CJ Giurgiu, Daniela Burcea.

Toţi cei 25 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă dintr-un total de 31 au votat darea în folosinţă gratuită a echipamentelor către Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel