Ghinea, derapaj la adresa lui Ciolacu şi Dîncu. Remus Pricopie: Pe vremuri, se lăsa cu demitere sau demisie

Facebook Cristian Ghinea
Facebook Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a făcut mai multe afirmaţii dure la adresa liderilor PSD Marcel Ciolacu şi Vasile Dîncu. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a reacţionat şi spune că "pe vremuri, astfel de incidente se finalizau cu demiterea sau demisia".  

"Eu pot să-i înțeleg supărarea Ministrului Ghinea, pot să înțeleg şi unele argumente, dar vocabularul suburban utilizat de un ministru al Guvernului României este destul de greu, dacă nu chiar imposibil de înțeles şi acceptat.

Poți să spui lucruri dure folosind cuvinte potrivite, iar demersul critic astfel construit este mult mai eficient şi, în acelaşi timp, onorant. Înjurăturile, jignirile NU pot niciodată ține locul unui argument solid.

Păcat că din ce în ce mai mulți politicieni uită ce înseamnă politețea, manierele şi obligația de a fi, ca persoană publică, un exemplu de conduită şi moralitate.

Pe vremuri, astfel de incidente se finalizau cu demisia sau demiterea. Astăzi, sunt considerate ca făcând parte din "lupta politică de uzură".

Oare de ce nu ne dăm seama că mergem într-o direcție (politică) fundamental greşită, bazată pe ură şi luptă sterilă, din care NU are cum să rezulte progres, bunăstare şi pace socială?", a scris Remus Pricopie pe Facebook. 

Ce a spus Cristian Ghinea

“Cred că domnul Dîncu, domnul Ciolacu au un complex freudian cu Dragnea. Până la urmă l-au pupat în fund pe Dragnea atâţia ani, au stat să se milogească să le dea Dragnea în funcţii pe ici pe colo, după care l-au trădat. Drept urmare, tot universul lor moral se învârte în jurul acestei trădări şi în jurul acestui complex freudian", a declarat Cristian Ghinea la Prima TV.

Ghinea susţine că social-democraţii nu se pricep la fonduri europene, “se uită ca maimuţa la la algoritmi”.

“Nu au apetenţă pentru fonduri europene pentru că nu le înţeleg, se uită ca maimuţa la algoritmi, la toată povestea asta şi când e vorba de decisiv ceva, ei derutează în stil freudian, domnule, e ca Dragnea, că e cu mulţi bani. Nu e ca Dragnea, domnule, că nu merge aşa”, a adăugat Cristian Ghinea.

Totul pare să fi plecat de la declaraţiile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că PNRR-ul a fost respins de Comisia Europeană şi că ministrul Ghinea ar trebui să îşi dea demisia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel