Gheorghe Florea, președintele UNBR: Suntem preocupați de scurgerea de informații în timpul unor anchete

Avocații sunt preocupați atât de apărarea prezumției de nevinovăție, cât și de "scurgerea de informații" în timpul anchetelor, a subliniat președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), Gheorghe Florea, în timpul discuțiilor purtate cu conducerea Senatului.

"Profesia de avocat este preocupată de apărarea prezumției de nevinovăției, problematica privind scurgerea de informații în timpul unor anchete de natură să creeze presiuni de natură să creeze presiuni, inclusiv asupra apărării celor care au drept sacrosant în apărarea pe bază de lege, este o problemă care ne preocupă", a declarat Gheorghe Florea, citează Agerpres.

Totodată, președintele UNBR , a precizat că o altă preocupare vizează "curățenia morală" a avocaților, dar și garantarea secretului profesional.

Avocații sunt implicați în aplicarea corectă a noii legislații "într-un mediu social insuficient pregătit pentru aplicarea concomitentă a patru noi Coduri, dintre care majoritatea sunt Coduri construite pe o altă filosofie decât filosofia și baza educației juridice cetățenești generale în România", a mai adăugat Florea.

Nu în ultimul rând, Florea a adăugat că, în opinia sa, în România ar trebui să existe un stat de drept "în adevăratul sens al cuvântului".

Tăriceanu: Legea răspunderii magistraților nu trebuie redactată de cărte factorul politic

La rândul său, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a reiterat faptul că, în opinia sa, Legea răspunderii magistraților ar trebui să fie redactată de către specialiști și nu de către factorul politic.

"Propunerea noastră a fost ca proiectul de lege privind răspunderea magistraților să fie redactat de către cei care participă la actul de Justiție pentru a nu fi interpretat ca o ingerință între puteri, un demers făcut din partea Parlamentului. Probabil că dacă am accepta problema responsabilității deciziilor, atunci numărul erorilor judiciare, al abuzurilor, al proceselor de tot felul pierdute de România la CEDO ar scădea în mod simțitor. România este țara europeană cu cel mai mare număr de procese pierdute la CEDO și nu într-un singur an", a subliniat președintele Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel