George Maior, audiat la DNA. Chirieac: Este de neconceput! Tot sistemul de încredere între SUA şi România se prăbuşeşte

George Maior este audiat din nou la DNA, în calitate de martor. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

George Maior a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care procurorii DNA cercetează vizita făcută de Liviu Dragnea în SUA, la o recepţie organizată de preşedintele Donald Trump. De asemenea, Ambasadorul României în Statele Unite este audiat și în dosarul deschis după ce Tiberiu Urdăreanu a susţinut că i-ar fi dat acestuia 500.000 de euro mită, bani care ar fi ajuns la partidul lui Gabriel Oprea, potrivit Antena 3.

"Este de neconceput"

"Eu sper din tot sufletul să rămână în calitate de martor fiindcă domnul Maior este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în SUA. Campania anticorupţie a fost mereu încurajată de SUA. Să ai ambasadorul sub o astfel de acuzaţie este de neconceput. Indiferent care au fost greşelile trecutului, eu mi-aş dori ca George Maior să iasă exact cum a intrat: martor. Orice altă soluţie nu ar fi bună pentru istoria recentă a României. Veţi spune că Maior ştie foarte multe lucruri şi ar putea să... Nu ar putea să... pentru că SUA au fost atât de implicate şi a fost proiectul lor de curăţare a României, încât nu vor schimba istoria, nici ca urmare a declaraţiilor lui George Maior. Nu uitaţi că un fost membru al PMP ne-a spus cum, în biroul lui Traian Băsescu, se stabileau victimele DNA-ului. Acest lucru nu a provocat nicio reacţie. Aşa se va întâmpla şi acum. Cred că pentru toată lumea este mai bine că George Maior să iasă tot în calitate de martor de acolo", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Tot sistemul de încredere între SUA şi România se prăbuşeşte"

"Invitarea Ambsadorului României în funcţie la Washington, la DNA, deja este o chestiune de imagine negativă. Eu sper că rămâne o declaraţie în calitate de martor, din cauza unui denunţător şi cu asta basta. Pentru că, în momentul acela, tot sistemul de încredere între SUA şi România, creat pe domeniul militar şi intelligence, se prăbuşeşte. SUA nu îşi vor schimba punctul de vedere, nu vor spune "da au avut loc abuzuri, din nefericire lupta împotriva corupţiei s-a transformat într-o armă politică". Nu! Se va merge exact pe aceeaşi cale ca şi până acum. A fost totul perfect. Securitatea României este esenţial legată de SUA. Nimeni în lumea asta, astăzi când vorbim, nu ne poate asigura securitatea decât SUA, chiar înaintea NATO. Dacă se zguduie sistemul de încredere în acest domeniu este o catastrofă. Slavă Domnului că a avut loc schimbarea de la vârful SRI şi actualul SRI nu ar fi afectat foarte mult de o posibilă incriminare a lui Maior. Esenţial este ca George Mior să intre martor şi să iasă de acolo martor", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel