Fuziune pe scena politică. Nicuşor Dan: Congres, la mijlocul lui august

Nicuşor Dan a anunţat că la jumătatea lunii august va fi organizat un congres, 'foarte posibil pur formal', prin care Uniunea Salvaţi România (USR) să fuzioneze cu USB, după care se va trece la organizarea filialelor judeţene.

'Uniunea Salvaţi România este înscrisă în registrul partidelor politice, există în mod oficial ca partid. Legea nu permite partide locale, partidele care nu candidează în 75 de localităţi sau la parlamentare vor fi radiate. Vom fi obligaţi să facem un congres de fuziune între noul partid - USR - şi vechiul partid - USB. USB va deveni filiala Bucureşti a USR. Acest congres va fi făcut la jumătatea lunii august', a declarat Dan, într-o conferinţă de presă. El a susţinut că este 'foarte posibil' ca actuala structură de conducere a USB să conducă USR.

'E foarte posibil să fie un congres pur formal, în care doar să decidem această fuziune, dar, fiind un congres, fiecare poate să spună orice şi să propună orice, inclusiv organe de conducere', a adăugat Nicuşor Dan.

La rândul său, Clotilde Armand, vicepreşedinte USB, a arătat că în organizarea filialelor judeţene vor fi urmărite două principii.

'Ne bazăm pe două principii majore. Primul este integritatea - avem un cod etic care (...) este baza de selecţie a primului nucleu de oameni. Al doilea principiu - autonomia filialelor. Noi nu credem într-un sistem unde în Bucureşti se hotărăşte, unde noi avem adevărul şi restul trebuie să asculte. Cetăţenii trebuie implicaţi, local se ştie ce este bine pentru comunităţile locale', a afirmat Armand.

[citeste si]

Ea a precizat că nu ar dori ca formaţiunea să fie 'confiscată' de o anumită ideologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel