Franța devine prima țară din Europa care a atins 2 milioane de cazuri de coronavirus

Franța a devenit prima țară din Europa care a înregistrat două milioane de cazuri confirmate de coronavirus, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins și ale agenției naționale de sănătate franceze.

Într-o declarație, marți seară, directorul agenției de sănătate din Franța, Jerome Salomon, a confirmat că numărul cumulat de cazuri de coronavirus în Franța se ridică acum la cel puțin 2.036.755, scrie CNN

„Fie în orașe, fie în zonele rurale, sunt afectate toate regiunile, toate departamentele metropolitane”, a spus Salomon.
„Al doilea val, cu care ne confruntăm cu toții, este masiv, mortal și încordează sistemul nostru de sănătate în ansamblu”, a adăugat el.

Situația din spitale 

Conform celor mai recente date de la agenția națională de sănătate, un total de 33.139 de pacienți cu coronavirus se află în prezent în spital, în scădere cu 327 de luni, cu 4.838 aflați în terapie intensivă.

Încă 1,219 pacienți cu coronavirus au murit de luni, a adăugat agenția națională de sănătate, aducând numărul total de morți în Franța la 46.273.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel