Fotbalist din Turcia, suspendat pe viață

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Un jucător de origine kurdă, condamnat anterior pentru susţinerea separatiştilor kurzi din Turcia, a fost suspendat pe viaţă, a anunţat marţi Federaţia turcă de fotbal (TFF), citată de Reuters.

Deniz Naki, 28 de ani, a fost suspendat trei ani şi jumătate din activitatea fotbalistică şi amendat cu 273.000 de lire turceşti (echivalentul a 72.000 de dolari) din cauza "propagandei separatiste şi ideologice", a indicat TFF. În Turcia, o suspendare mai mare de trei ani duce la o suspendare pe viaţă, astfel încât Naki nu va mai putea juca niciodată fotbal în această ţară.

Naki a postat duminică un video pe reţelele de socializare, o invitaţie la a participa la o adunare în oraşul german Koln, în semn de protest faţă de ofensiva militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei.

Condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare


Sâmbătă, revista germană Der Spiegel, citând-ul pe avocatul lui Naki, a afirmat că jucătorul vrea să-şi rezilieze contractul cu echipa turcă Amedspor (liga a treia), din motive de securitate, şi să rămână în Germania.

În aprilie 2017, Naki a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru „propaganda teroristă", fiindcă şi-a afirmat susţinerea pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În această lună, el a afirmat că se teme că a fost atacat din cauza convingerilor sale, în Germania, când asupra maşinii în care se afla s-a deschis focul.

Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră PKK o organizaţie teroristă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel