Congo. Fotbal. Campionat suspendat

Patru oficiali au fost arestați pentru delapidarea unui milion de dolari. Printre ei se află și președintele Federației de Fotbal din Congo.

Campionatul de fotbal al Republicii Democrate Congo a fost suspendat după arestarea preşedintelui federaţiei de resort, Constant Omari. 
Omari a fost reţinut, apoi, închis într-un dosar în care este acuzat de deturnare de fonduri. Măsura a fost confirmată, miercuri, de un magistrat implicat în investigaţie.
Omari, care este, de asemenea, membru în Consiliul FIFA şi vicepreşedinte al Confederaţiei de Fotbal din Africa, a fost reţinut împreună cu secretarul general al Ministerului Sportului, Barthelemy Okito, şi cu cei doi vicepreşedinţi ai Federaţiei Congoleze de Fotbal, Roger Bondembe şi Theobad Binamungu.

[citeste si]

800.000 euro pentru patru meciuri

Magistratul a explicat că toți cei patru au fost "audiaţi" cu privire la utilizarea fondurilor publice în organizarea unor meciuri în competiţiile africane care implică alte  echipe naţionale, precum şi formații de club. 
Avocatul celor patru, Alain Makengo, a declarat pentru AFP, citată de Agerpres, că inculpaţii au fost chestionaţi în legătură cu delapidarea unei sume de un milion de dolari, aproximativ 800.000 euro, pentru patru meciuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel