Fotbal: FIFA a respins apelul fostului preşedinte al Confederaţiei braziliene la decizia de suspendare pe viaţă

FIFA a comunicat luni că a respins apelul formulat de fostul preşedinte al Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF), Marco Polo del Nero, la decizia de suspendare pe viaţă din orice activitate legată de acest sport.

Organismul mondial a anunţat că menţine sancţiunea iniţială, del Nero fiind condamnat pentru mită şi corupţie în aprilie 2018. Del Nero va trebui de asemenea să plătească o amendă de un milion de franci elveţieni. Fost membru al Consiliului FIFA, Del Nero, un avocat de 77 de ani, fusese suspendat cu titlu provizoriu în luna decembrie.

El este una dintre numeroasele personalităţi ale fotbalului sud-american vizate de anchetatorii din SUA în cadrul amplului scandal de corupţie din cadrul FIFA. Del Nero a preluat oficial conducerea federaţiei braziliene în aprilie 2015, chiar înaintea arestării la Zurich a şapte responsabili ai FIFA, inclusiv preşedintele de atunci al CBF, Jose Maria Marin.

După arestările din 2015, justiţia americană a acuzat în total 42 de persoane, între care şi Del Nero, că au participat la o schemă de corupţie generalizată, afectând în special fotbalul sud-american. Del Nero a rămas în Brazilia şi nu a fost arestat. Potrivit martorilor chemaţi la bară în procesul din decembrie anul trecut de la New York, Marin şi Del Nero şi-au împărţit responsabilităţile la conducerea federaţiei, împărţindu-şi o mită de peste şase milioane de dolari, plătită de societăţile de marketing sportiv în schimbul acordării unor contracte lucrative de drepturi de televiziune pentru cele mai importante meciuri de pe continent.

Doar trei dintre cele 42 de persoane s-au aflat pe banca acuzaţilor la New York: Marin, Juan Angel Napout, fostul preşedinte al Federaţiei paraguayene şi al Confederaţiei sud-americane (CONMEBOL), şi Manuel Burga, fost preşedinte al Federaţiei de fotbal din Peru. Doi dintre ei, Marin şi Napout, au fost găsiţi vinovaţi şi încarceraţi. Ceilalţi fie şi-au recunoscut vinovăţia şi îşi aşteaptă sentinţa, fie au fost judecaţi în ţările lor. Alţii, ca Del Nero sau fostul vicepreşedinte al FIFA, Jack Warner, din Trinidad-Tobago, au reuşit să evite extrădarea în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel