Fostul preşedinte Jimmy Carter, externat din spital după o intervenţie chirurgicală pentru fractură la şold

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost externat din spital joi şi se va recupera la domiciliu după ce a căzut şi şi-a rupt şoldul luni, în timp ce se pregătea să plece la o vânătoare de curcani sălbatici, a anunţat Centrul Carter, relatează Reuters.

Într-un comunicat, organizaţia nonprofit a precizat că Jimmy Carter, în vârstă de 94 de ani, a fost externat din Centrul Medical Phoebe Sumter, din Americus, Georgia, din apropierea locuinţei lui Carter din localitatea Plains.

'El va face terapie, în cadrul recuperării sale după operaţia de instalare a unei proteze la şold. Preşedintele Carter intenţionează să predea la şcoala de duminică la Biserica baptistă Maranatha în acest weekend', a precizat centrul. Soţia lui Carter, fosta primă doamnă Rosalynn Carter, de 91 de ani, nu s-a simţit bine miercuri şi a fost internată peste noapte la spital pentru a fi ţinută sub observaţie şi a fi supusă la teste, se mai menţionează în comunicatul centrului.

'Ea a părăsit spitalul împreună cu preşedintele Carter în această dimineaţă', mai precizează textul citat. Carter, care a fost guvernator al Georgiei din 1971 până în 1975, a fost preşedinte al SUA un singur mandat de patru ani, fiind cel de al 39-lea lider al ţării. El a fost învins în tentativa de a fi reales în 1980, de republicanul Ronald Reagan. Carter, care a primit în 2002 Premiul Nobel pentru activitatea sa umanitară, a trăit mai mult după ce a plecat de la Casa Albă decât oricare alt preşedinte american, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel