EXCLUSIV  FlyBe, în faliment din cauza coronavirus. Pilotul Cezar Osiceanu anunţă CONSECINŢELE. Marea Britanie, izolată

Pilotul Cezar Osiceanu a explicat care sunt consecinţele falimentului companiei aeriene FlyBe. 

"Ladies and gentlemen so long FlyBe and welcome to Brexit!"

Ieri, toți pasagerii companiei FlyBe s-au trezit că nu pot efectua călătoriile plătite și nimeni nu le-a putut comunica pe loc cauzele situației. Compania FlyBe are 72 de avioane și a solicitat ajutor de stat din partea guvernului englez de 128 de milioane de euro sub formă unui împrumut garantat de statul englez.

Compania indică ca şi cauze principale ale situației sale taxa impusă pasagerilor denumită "Air passanger duty " și arată că un colaps al operațiunilor ei ar însemna practic pierderea conectivității regionale dintre Regatul Unit și Europa", a transmis pilotul Cezar Osiceanu. 

Cine profită

"În contrapartidă, IAG proprietara British Airways și cei de la RyanAir au declarat măsura cerută de către FlyBe ca fiind "salvarea miliardarilor" și o "flagrantă folosire a fondurilor publice".

Cele două grupuri aeriene sunt primele care ar avea de câștigat din "decesul" lui FlyBe prin preluarea rutelor şi este de înțeles poziția lor critică. Pe de altă parte, consorțiul Connect Airways parte a Virgin Atlantic doreşte preluarea prin infuzie de capital în valoare de 2,8 milioane de euro şi schimbarea numelui companiei în Virgin Connect.

Până în prezent, în ciuda eforturilor şi lobby-ului făcut de către Connect Airways pe lângă guvernul englez, împrumutul cerut de 128 milioane de euro şi posibila tăiere a taxei "Air passanger duty", nu a fost nimic aprobat şi astfel FlyBe intră în din ce în ce mai numerosul club al "companiilor aeriene intrate în faliment în ultimii doi ani".

Interesant este că potrivit celor de la Aerotime ce citează că sursă FlightRadar24.com două avioane au decolat din Dublin sub code-sign Stobart Air - subsidiară Connect Airways. În ultimul moment însă Connect Airways a anunțat că din cauza impactului Coronavirus au decis să nu mai acorde suportul financiar celor de la FlyBe. 

Deci "Ladies and gentlemen so long FlyBe and welcome to Brexit!"", a mai scris pilotul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel