EXCLUSIV  Fază tare cu refugiații din Ucraina veniți în România. Primarul din Galați: Dacă e ceva de râs... / video

Ionuț Pucheanu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cum s-au raportat refugiații ucraineni la primirea pe care au avut-o în Galați.

Ionuț Pucheanu, primarul din Galați, a fost invitat la emisiunea „La Sud prin Sud-Est“, unde a vorbit despre raportarea refugiaților ucraineni modul de primire al autorităților gălățene:

„Nu cred că e cineva care să nu fi făcut ce trebuie, dincolo de micile inadvertențe, pentru că vorbim de un flux de mii de oameni care au intrat în Galați și pe care a trebuit să-i manageriem cu mâncare, cazare și toate celelalte produse, toți actorii locali și-au făcut treaba foarte bine, ba mai mult, ca și amuzament, dacă e ceva de râs în situația aceasta, să știți că au fost o parte din refugiați care au fost transferați către alte municipalități sau alte orașe și, o dată ce au ajuns acolo, și-au dorit să vină înapoi la Galați.

Am avut autocare întregi care au spus: Nu, domn’le, haideți până la urmă înapoi la Galați, că e mai bine acolo. Asta înseamnă că noi ne-am făcut treaba bine, sau ceea ce am pus la dispoziție am pus la dispoziție organizat și a fost de bună calitate“, a spus, la emisiunea  ”La Sud prin Sud-Est”, Ionuț Pucheanu, primarul din Galați.

Delegație a Senatului francez, în vizită oficială în județul Tulcea

Miercuri, 6 aprilie 2022, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și vicepreședintele Mihai Huleni au primit o delegație a Senatului francez, condusă de domnul Christian Cambon, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului Franței, alături de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România. 

La întâlnire au mai participat senatorul Titus Corlățean, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului României, Gennaro Migliore, președintele Adunării Parlamentare a Mediteranei, membru al Palamentului italian, deputatul Mirela Furtună, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, prefectul Dan Munteanu și primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, președintele Filialei Tulcea a Asociației Comunelor din România.

În cadrul deplasării în județul nostru, delegația franceză a vizitat punctul de frontieră Isaccea și dispozitivul de primire de urgență a refugiaților din Ucraina.

„Bun venit la Tulcea și o ședere cât mai plăcută în județul nostru. Veți vedea aici, la Tulcea, frumusețea locurilor, inclusiv a Deltei Dunării, dar momentul ales de dumneavoastră pentru vizita în județul nostru este unul special, respectiv războiul nemilos pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei. Prezența dumneavoastră aici este într-un moment de cumpănă și un moment delicat pentru România. Această prezență ne dă garanția că Franța, așa cum a procedat istoric față de România, este acum aici, când îi este Ucrainei greu și când noi avem îngrijorările noastre (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel