Facebook și Instagram vor marca toate imaginile de pe platformele lor create de inteligența artificială

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Meta, compania care deține Facebook și Instagram a declarat că intenționează să eticheteze toate imaginile de pe platformele sale de socializare care au fost create cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Meta, care deține și site-ul de socializare Threads, a plasat deja etichetele "Imagined with AI" pe imaginile fotorealiste create cu ajutorul propriei funcții Meta AI.

Gigantul tehnologic a declarat că în prezent construiește "instrumente de top în industrie" care îi vor permite să identifice markerii invizibili pe imaginile generate de inteligența artificială care provin de pe alte site-uri precum Google, OpenAI, Microsoft sau Adobe.

Meta a precizat că va lansa această etichetare pe Facebook, Instagram și Threads în următoarele luni.

Sir Nick Clegg, care este în prezent președintele Meta pentru afaceri globale, a scris într-o declarație că mișcarea vine în timpul unui an în care au loc "o serie de alegeri importante în întreaga lume".

El a adăugat: "În această perioadă, ne așteptăm să aflăm mult mai multe despre modul în care oamenii creează și împărtășesc conținut generat de inteligență artificială, ce fel de transparență consideră oamenii ca fiind cea mai valoroasă și cum evoluează aceste tehnologii. Ceea ce vom afla va informa cele mai bune practici din industrie și propria noastră abordare pe viitor."

Sir Nick a declarat că această mișcare este importantă într-un moment în care "diferența dintre conținutul uman și cel sintetic" devine "neclară".

Utilizarea inteligenței artificiale "va deveni probabil un spațiu din ce în ce mai ostil în anii următori"

Meta spune că a lucrat cu "parteneri din industrie la standarde tehnice comune pentru identificarea conținutului de inteligență artificială", adăugând că va putea să eticheteze imaginile generate de inteligența artificială atunci când tehnologia sa detectează "indicatori standard din industrie".

Compania spune că etichetele vor fi disponibile în "toate limbile".

Sir Nick a declarat că nu este încă posibil ca Meta să identifice toate conținuturile generate de inteligența artificială - cei care produc imaginile fiind capabili să elimine markerii invizibili.

El a adăugat: "Lucrăm din greu pentru a dezvolta clasificatori care să ne ajute să detectăm automat conținutul generat de inteligența artificială, chiar dacă acesta nu are markeri invizibili. În același timp, căutăm modalități de a îngreuna eliminarea sau modificarea filigranelor invizibile."

Sir Nick a declarat că această parte a activității Meta este importantă deoarece utilizarea inteligenței artificiale "va deveni probabil un spațiu din ce în ce mai ostil în anii următori".

"Persoanele și organizațiile care doresc în mod activ să înșele oamenii cu conținut generat de inteligența artificială vor căuta modalități de a ocoli măsurile de protecție instituite pentru a le detecta. În întreaga noastră industrie și în societate, în general, va trebui să continuăm să căutăm modalități de a fi cu un pas înainte", a spus el.

Meta intenționează, de asemenea, să adauge o funcție în platforma sa care va permite oamenilor să dezvăluie când împărtășesc conținut generat de AI, astfel încât compania să poată adăuga o etichetă la acesta.

Taylor Swift, pusă în imagini cu inteligența artificială

Imaginile de inteligență artificială s-au dovedit a fi controversate în ultimele luni - multe dintre ele fiind atât de realiste încât utilizatorii nu pot spune că nu sunt reale.

În ianuarie, imagini deepfake ale superstarului pop Taylor Swift, despre care se credea că au fost realizate cu ajutorul inteligenței artificiale, au fost răspândite pe scară largă pe rețelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al președintelui american Biden a declarat că imaginile cu caracter sexual explicit ale vedetei sunt "foarte alarmante".

O reuniune regală care nu a fost așa cum părea

În Marea Britanie, un slideshow cu opt imagini care păreau să-i arate pe prințul William și pe prințul Harry la încoronarea regelui s-a răspândit pe scară largă pe Facebook în 2023, cu peste 78.000 de aprecieri.

Una dintre ele arăta o îmbrățișare aparent emoționantă între William și Harry, după ce au apărut informații despre o ruptură între frați.

Cu toate acestea, niciuna dintre cele opt imagini nu era autentică, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel