EXCLUSIV. Un sociolog desființează ultima mișcare a PNL. "E de IMAGINE"

PNL s-a răzgândit. Vrea alegeri în două tururi. A declarat-o luni, 18 ianuarie, când i-a cerut premierului Dacian Cioloș, să modifice legea electorală prin OUG, astfel încât primarii să nu fie aleși într-un singur tur. 

Sociologul Alfred Bulai susține că această mișcare a PNL este una doar de imagine, pentru că nu poate fi modificată legea cu șase luni înainte de alegeri. 

"După știința mea nu se poate, face, pentru că nu poți schimba legea electorală cu șase luni înainte. Dacă voiau să o facă, o făceau cu șapte luni înainte. Acum este jumătatea lui ianuarie, după știința mea alegerile sunt în luna iunie. După mine, este nerealist. Ar putea fi posibil doar dacă ar amâna alegerile locale. E o chestie politică, dar nu văd de ce n-au făcut-o din decembrie, de ce au făcut aceste demers la jumătatea lui ianuarie, e de imagine. Nu văd de ce n-au făcut măcar în prima parte din ianuarie sau în decembrie. De ce n-a făcut-o Dacian Cioloș la începutul mandatului. Este un guvern susținut de PNL, putea s-o ceară de la început, s-o anunțe în program, acolo nu s-a vorbit deloc. (...) Vorbim de o poveste veche. Nu văd de ce o face acum, nu văd sensul", a spus sociologul Alfred Bulai, pentru dcnews.ro. 

Răsturnare de situație. PNL vrea alegeri în două tururi- SONDAJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel