Orice activitatea a fost întreruptă în sunet de sirene în Israel, în memoria celor şase milioane de evrei victime ale genocidului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
De la crearea sa, în urmă cu peste 60 de ani, Israelul a sărbătorit în fiecare an "Ziua Shoah (Holocaustului)", de omagiere a evreilor ucizi în lagărele naziste, cu o săptămână înaintea Zilei Naţionale (14 mai), care nu are o dată precisă, fiind stabilită potrivit calendarului ebraic. Occidentul îi omagiază pe evreii ucişi de regimul nazist, conform aşa-numitei "Soluţii finale", de Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului, la 27 ianuarie - data eliberării lagărului de concentrare de la Auschwitz de către trupele sovietice, în 1945, informează Agerpres.
Într-un comunicat difuzat în Israel, Ministerul Apărării israelian a subliniat că, în acest an, "Ziua Holocaustului" are o anumită conotaţie, în contextul lichidării liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, de către un comando american, în Pakistan.
În România, JCC (Jewish Comunity Center) a proiectat un documentar despre pogromul de la Iași, după care au avut loc discuții pe tema holocaustului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu