Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost suspendat din PSD

Europarlamentarul Cătălin Ivan, care a anunțat că va candida la șefia PSD la proximul Congres, a fost suspendat pentru 12 luni din PSD. Decizia a fost luată de organizația PSD sector 1, iar eurodeputatul susține că o va contesta, deoarece el s-a mutat în organizația PSD Iași.

Social-democrații din organizația PSD Sector 1 au supus la vot în ședința de marți două propuneri, de excludere a lui Cătălin Ivan din partid sau de suspendare a europarlamentarului pentru 12 luni, fiind validată cea din urmă.

Cătălin Ivan a comentat că actuala conducere a PSD urmărește să-l împiedice să candideze la președinția partidului.

"La Sector au început să se facă presiuni din ce în ce mai mari ca aceştia să facă o hârtie de excludere a mea. Le-am spus că mă transfer în altă organizaţie, există un proces verbal în acest sens. Eu nu mai sunt membru Sector 1. Cei de la Sector 1 au primit comandă de la Bucureşti, li s-a trasat sarcină. Au primit comandă de la Ecaterina Andronescu, probabil vrea să candideze la Consiliul Naţional şi are nevoie de susţinerea lui Dragnea şi Ponta să se facă utilă. Prin acest lucru se obţine un singur lucru, împiedicarea mea să candidez la Congres, asta se urmăreşte de fapt. Este singura lor miză.

Este o disperare la nivel de conducere a partidului şi o frică de contracandidaţi de Congres. Sunt derapaje clare antidemocratice, nu mai există democraţie internă în PSD, nu mai ai voie, să vorbeşti să candidezi.", a declarat pentru gândul.info Cătălin Ivan.

Europarlamentar PSD pentru al doilea mandat consecutiv, Ivan a intrat în coliziune cu actualii șefi ai PSD după eșecul de la alegerile prezidențiale din 2014. El a fost prima oară sancționat la sfârșitul lunii ianuarie, când a fost schimbat de la conducerea organizației PSD Sector 1.

Cătălin Ivan, după apelul lui Mazăre: Ponta și-a depus mandatul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel