Episcopia Huşilor, donaţie de 5000 de euro pentru spitalul din Bârlad

Episcopia Huşilor, prin Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Huşi, cu sprijinul mai multor binefăcători, a donat Spitalului Municipal "Elena Beldiman" din Bârlad suma de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, după ce spitalul a fost desemnat unitate suport COVID - 19.

"Să îi avem în dragostea inimii noastre pe medicii, rezidenţii, asistenţii medicali care lucrează în condiţii de presiune, surmenaj, oboseală psihică şi mai ales cu resurse materiale specifice, aparatură medicală, ustensile medicale, echipament, medicamente, sensibil diminuate. Efortul lor, fără nicio rezervă, merită, cu asupra de măsură, rugăciunea, recunoştinţa şi mulţumirea noastră. Ei săvârşesc, prin priceperea, experienţa şi dăruirea lor, cea mai autentică liturghie pe altarul suferinţelor, ezitărilor, bolii şi nesiguranţei aproapelui nostru", a afirmat episcopul Huşilor, Ignatie, potrivit site-lui Episcopiei.

Medicii, apel către donatori

Reprezentanţii Spitalului municipal de Urgenţă "Elena Beldiman Bârlad" au lansat public un apel către cei care doresc să susţină financiar unitatea medicală.

"Suntem cu toţii la război în cadrul pandemiei COVID-19! Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" a fost desemnat spital COVID-19. Suntem hotărâţi să ducem această luptă, dar nu putem fără ajutorul dumneavoastră! Avem la dispoziţie doar şapte ventilatoare, 13 monitoare funcţii vitale şi echipamente de protecţie insuficiente. Mesajul nostru are scopul solidarităţii! Avem nevoie de voi ca să putem ajuta şi să putem face faţă acestei încercări! (...) Este momentul să arătăm că suntem oameni şi că putem fi aproape şi de la distanţă! Vom sta în prima linie alături şi împreună cu dumneavoastră!", au transmis medicii, conform Agerpres. 

Pe site-ul instituţiei au fost afişate conturile în care doritorii pot face donaţii şi s-a anunţat că materialele sanitare de protecţie pot fi trimise direct la sediul spitalului.

În cursul săptămânii trecute, Episcopia Huşilor a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vaslui suma de 20.000 de euro pentru achiziţionarea unui aparat de testare pentru depistarea noului coronavirus şi a pus temporar la dispoziţia Serviciului de Ambulanţă temporar o autospecială primită de la Crucea Roşie Bavareză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel