Epidemie rujeolă, ministrul Sănătății. Alina Gorghiu: Mi se face SCÂRBĂ

Alina Gorghiu îl critică pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru felul cum gestionează situația cu care se confruntă România, cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimele decenii din Europa.

”Iertați-mă, dar mi se face scârbă când văd tonul triumfalist al Ministrului Sănătaţii care ne spune că la o prima vedere rezultatele campaniei de vaccinare sunt ”spectaculoase”.

Culmea, în ultima săptămână au fost înregistrate peste 100 de noi cazuri de rujeolă.

Trebuie spus că singurul lucru nou făcut de acest Guvern pe ultima sută de metri, a fost achiziţionarea de vaccinuri. Deci, nu e nimic complicat.

Totuşi, ar trebui ca aceşti oameni să priceapă că o veste bună nu ar fi creșterea numărului de copii vaccinați, ci o săptămână fără nicio îmbolnăvire.

Acest obiectiv ar putea să fie mai greu de obținut însă pentru că o campanie de vaccinare, chiar de succes pe hârtie, ar putea să fie limitată în rezultate tocmai în genul de comunități unde a izbucnit boala: comunități izolate, sărace, fără medici de familie etc.

Ca atare, deja discutăm despre o problemă sistemică. Şi eu susțin în continuare campania de vaccinare.”, a scris liderul PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel