Presa spaniolă, despre România: Dezastru nemaivăzut în UE

Situația vaccinării din România și epidemia de rujeolă au ajuns până în presa din Spania. Publicația El Pais prezintă într-un articol dezastrul din România.

Prezentând situația din țară, El Pais scrie despre 8.000 de cazuri de infecții cu rujeolă și cel puțin 32 de decese în doar zece luni. Astfel, România se confruntă cu cel mai mare și mai mortal focar de boli ce pot fi prevenite din Uniunea Europeană. Iar potrivit jurnaliștilor spanioli, focarul din România este cel mai mare din ultimele decenii din UE.

El Pais arată că rate de imunizare a scăzut dramatic din cauza dezorganizării sistemului de sănătate, sistem fragmentat și insuficinet finanțat, dar și din cauza creșterii fulminante a mișcării anti-vaccin, toate culminând cu o criză de proporții în sănătatea publică. Publicația spaniolă scrie și despre fapul că actualul Executiv aruncă vina pe Guvernul Cioloș, iar legea vaccinării obligatorie stârnește controverse și nu convinge întreaga populație.

„Mai mult de 180.000 de copii din țara noastră, între nouă luni și nouă ani, nu sunt vaccinați împotriva rujeolei. În unele regiuni, rata de imunizare nu depășește 50%, iar acest lucru este foarte grav”, precizează premierul Tudose citat de El Pais.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel