Epava din staţiunea Costineşti s-a rupt în două, pe 21.12.2012

Epava E. Evanghelia, simbolul staţiunii tineretului, Costineşti, riscă să se scufunde, după ce s-a rupt în două, astăzi 21.12.2012, din cauza furtunilor puternice din ultimele trei zile.

Potrivit ziarulconstanta.ro, în urmă cu puțin timp, puntea epavei s-a rupt și a căzut în interior. În prezent, din zona afectată nu se mai vede decât coșul vasului.

E. Evangelia, este cel de-al patrulea nume pe care nava în lungime de 131,4 metri, 17,4 metri lăţime şi 10,2 metri înălţime l-a purtat în lungile sale călătorii cât a fost funcțională. Construită la șantierele navale Harland & Wolff din Belfas, unde a fost construit și Titanicul, nava a cărei epavă a ajuns un simbol al stațiunii Costinești, a fost lansată la apă pe 28 mai 1942, fiind botezată Empire Strength. În 1946, la schimbarea proprietarului cargobotul frigorific a fost redenumit Saxon Star, pentru ca în august 1961, vasul să fie achiziționat de către D. L. Street Ltd din Cardiff pentru suma de 117 000 de lire sterline, moment în care a primit numele Redbrook. În 1965, nava își schimbă din nou proprietarul, de data aceasta o companie grecească Hegif Compania Naviera S.A și redenumita E. Evangelia. Trei ani mai târziu, în data de 15 octombre 1968, E. Evanghelia eșuează, oficial, din cauza unei furtuni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel