Macron: Dialogul cu Putin a intrat în impas după descoperirea masacrelor în Ucraina

Liderii opoziției franceze îl presează pe Macron să accepte compromisuri după ce a pierdut majoritatea parlamentară în Franța - Foto Agerpres
Liderii opoziției franceze îl presează pe Macron să accepte compromisuri după ce a pierdut majoritatea parlamentară în Franța - Foto Agerpres

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care candidează pentru un nou mandat şi se va confrunta în turul doi al scrutinului prezidenţial în 24 aprilie cu rivala sa de extrema dreaptă Marine Le Pen, a declarat luni că dialogul său cu şeful statului rus, Vladimir Putin, a intrat în impas după descoperirea masacrelor în Ucraina, relatează Reuters.

'După masacrele pe care le-am descoperit la Bucea şi în alte oraşe, războiul a luat o turnură diferită, aşadar de atunci nu am mai vorbit direct cu el, dar nu exclud să o fac pe viitor', a declarat Emmanuel Macron la postul de televiziune France 5.

Rusia a calificat acuzaţiile potrivit cărora trupele sale au executat civili la Bucea în perioada în care au controlat oraşul drept 'un fals monstruos' cu scopul de a denigra armata rusă.

Întrebat de ce nu urmează exemplul altor lideri europeni care au mers la Kiev, Macron a spus că o demonstraţie în sine de sprijin nu a fost necesară după invazia Rusiei în 24 februarie în Ucraina.

'Mă voi duce la Kiev, dar voi merge pentru a contribui cu ceva util, nu doar pentru a-mi demonstra pur şi simplu sprijinul', a afirmat preşedintele în exerciţiu francez, indicând că de la începutul invaziei ruse în Ucraina el a vorbit de 40 de ori la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Kremlinul susţine că şi-a lansat 'operaţiunea militară specială' pentru demilitarizarea şi 'eliberarea' Ucrainei de extremişti naţionalişti. Ucraina şi Occidentul afirmă că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat, notează Agerpres.

Citește și - Imagini din satelit, de înaltă rezoluție, cu bazele militare ale Rusiei

Google a decis să facă publice, prin intermediul aplicației Google Maps, imagini din satelit cu baze militare ce aparțin Rusiei.

Imaginile, de înaltă rezoluție, la care Google a permis accesul publicului larg, mai includ fortificații, aeroporturi militare, nave, sisteme antiaeriene și lansatoare de rachete nucleare ale Rusiei.

Victor Kovalenko, un fost jurnalist, dar și veteran al armatei ucrainene, a prezentat pe contul său de Twitter mai multe imagini. Vezi imaginile aici!

ONU: încetarea focului pentru ajutor umanitar în Ucraina nu se întrevede la orizont

Încetarea focului pentru acordarea de asistență civililor din Ucraina nu se întrevede la orizont, spune șeful ONU pentru ajutor umanitar.

Încetarea focului în Ucraina este puțin probabilă în acest moment, dar ar putea avea loc în câteva săptămâni, a declarat Martin Griffiths, șeful Organizației Națiunilor Unite pentru ajutor umanitar.

„În mod evident, nu avem încă o încetare a focului umanitar în partea rusă. Am intrat într-o mulțime de detalii în această privință și au continuat să promită să revină la mine cu privire la detaliile acestor propuneri. În momentul de față, dacă aș putea vorbi în numele autorităților ruse, acestea nu pun încetarea focului la nivel local în fruntea agendei lor. Încetarea focului nu se află la orizont în acest moment. Ar putea fi peste câteva săptămâni. S-ar putea să fie ceva mai mult decât atât", a spus reprezentantul ONU reporterilor din New York.

Au existat coridoare umanitare sporadice care au permis unor civili să scape din orașele atacate, dar Ucraina a declarat că alte încercări au fost abandonate din cauza bombardamentelor Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel