Emil Boc: Guvernul Ponta nu a atins performanțele economice din mandatul meu

emil_boc dc
emil_boc dc

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, consideră că actualul guvern condus de Victor Ponta este unul incompetent și penibil, pentru că nu este capabil să asigure resursele financiare pentru ultimele 45 de zile ale acestui an.

Emil Boc a înșirat duminică performanțele fostului său Guvern, spunând că la plecarea sa de la șefia Executivului a lăsat o economie cu 2,5% creștere economică și o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, dar și cea mai mică rată a inflației din ultimii 20 de ani, informează Mediafax. "Nu am văzut mai multă incompetenţă şi penibilitate decât în declaraţiile actuale ale primului-ministru legate de faptul că fosta administraţie nu a lăsat bani în buget pentru ultimele 45 de zile ale acestui an. Câtă incompetenţă poate să fie la un guvern când, după ce ai făcut o rectificare de buget şi ţi-ai asumat bugetul, să vii la câteva luni şi să spui că este de vină Guvernul din 2011 pentru bugetul tău din 2012? Este clar incompetenţă crasă, incapacitate managerială şi neştiinţă de carte cu privire la regulile unui buget. Cât de incompetent poţi să fii când, după ce am lăsat o economie cu 2,5 la sută creştere economică şi o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, şi cea mai mică rată a inflaţiei din ultimii 20 de ani din România, să vii să spui că tot guvernul din 2011 este vinovat pentru incapacitatea ta de a asigura resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din 2012. Amatorism, penibilitate şi incompetenţă, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul guvern şi incapacitatea de a gestiona un guvern în interes public," a declarat Emil Boc.

Potrivit fostului premier, Guvernul din 2011 nu este vinovat pentru bugetul actual, subliniind că deocamdată, guvernul condus de Victor Ponta nu a atins performanțele economice ale cabinetului său din perioada 2008-2012. "Ai avut o rectificare, cunoşteai toate datele din buget, ţi-ai asumat bugetul ca atare, cum poţi să vii să spui că este cineva de vină din 2011? Când Victor Ponta va avea performanţele economice ale guvernului pe care l-am condus, atunci voi fi dispus să discut cu el. Până atunci să mai înveţe", a conchis Emil Boc.

Tot duminică, actualul prim-ministru Victor Ponta Premierul a explicat cum fosta administraţie a aprobat un buget din care lipseşte finanţarea aferentă ultimelor 45 de zile din acest an, în condiţiile în care cererile de alocări însumează 3,5 miliarde lei, reprezentând necesarul minim până la sfârşitul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel