EMA: Vaccinul AstraZeneca, sigur și eficient. Alexandru Rafila: Sunt recomandări, nu sunt obligatorii. Fiecare stat este suveran

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a precizat că recomandările Agenției Europene a Medicamentului nu sunt obligatorii, însă a subliniat că decizia autorităților din România de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una corectă. 

”Toate aceste recomandări ale EMA sunt recomandări, nu sunt obligatorii. În probleme de sănătate publică sau medicamente, fiecare țară este suverană. Ei au spus un punct de vedere, dacă va fi îmbrățișat de statele membre ale UE, vaccinul va reintra în utilizare. Au spus un punct de vedere științific despre datele după administrarea celor 17 milioane de doze în UE și Marea Britanie. Faptul că unele țări au oprit vaccinarea cu AstraZeneca a fost o măsură de precauție încât să nu existe comentarii legate de eventuale riscuri privind acest vaccin.”, a declarat Alexandru Rafila la RealitateaPlus. 

VEZI ȘI: EMA: Vaccinul AstraZeneca, sigur și eficient

 

Românii, îndemnați să raporteze efectele adverse

Medicul recomandă populației să raporteze toate reacțiile adverse semnalate după imunizare. 

”Recomandarea EMA include tulburările de coagulare în reacțiile adverse. Urmărirea lor în perioada următoare va genera alte informații care vor fi analizate permanent de Agenția Europeană și de fiecare stat membru. 
Când au reacții adverse, oamenii pot raporta acest lucru la Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale. Există un site dedicat, încurajez toată lumea să facă acest lucru”, a mai spus Alexandru Rafila.

VEZI ȘI: Efect ADVERS al opririi vaccinării cu AstraZeneca: Au fost 7.500 de persoane care au murit într-o singură zi săptămâna trecută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel