EMA: Vaccinul AstraZeneca, sigur și eficient

AstraZeneca este sigur, spune EMA
AstraZeneca este sigur, spune EMA

Vaccinul Covid-19 AstraZeneca/Oxford este unul sigur și eficient, s-a transmis în timpul unei conferințe de presă speciale de la sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) din Amsterdam pe tema imunizării cu serul anglo-suedez.

„Bună seara, doamnelor și domnilor, și vă mulțumesc că v-ați alăturat acestei conferințe de presă.

Comitetul nostru de experți în siguranța medicamentelor a ajuns la o concluzie după analizarea cazurilor de cheaguri de sânge apărute la persoanele vaccinate cu vaccinul Covid-19 AstraZeneca.

Comitetul a ajuns o concluzie clară și științifică. Acesta este un vaccin sigur și eficient. Beneficiile în protejarea persoanelor de Covid-19, cu riscurile asociate de moarte și spitalizare, depășesc posibilele riscuri. Comitetul a concluzionat și că vaccinul nu este asociat  cu un risc crescut de tromboză sau cheaguri de sânge”, a spus șefa EMA, Emer Cooke.

Legătura dintre cazurile extrem de rare și vaccin nu poate fi îndepărtată complet, însă vaccinarea trebuie să continue datorită beneficiilor

„În timpul investigațiilor și analizelor, am început să vedem un număr restrâns de cazuri de hipercoagulare, rare și neobișnuite, dar foarte serioase. Acest lucru a declanșat o cercetare mai amănunțită.

Bazându-ne pe dovezile valabile și după zile întregi de analizare a rezultatelor de laborator, raporturi clinice, autopsii și alte informații din testările clinice, încă nu putem să eliminăm complet o legătură dintre aceste cazuri și vaccinul. Ceea ce a recomandat astfel comitetul este aducerea la cunoștință a acestor posibile riscuri, asigurarea că sunt incluse în informațiile de produs”, a continuat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel