Rezultate BAC 2019, publicate! Andronescu, semnal după examenul de Bacalaureat

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut primele declarații despre rezultatele de la Bacalaureat. 

"M-am uitat peste rezultate. Sunt cam tot pe acolo, dar să spunem că sunt rezultate parțiale adică înainte de contestații pentru că elevii au dreptul la contestații, iar rezultatele finale se înregistrează după analiza și reevaluarea lucrărilor. Am avut aproximativ 136 de mii de elevi înscriși, s-au prezentat 129 de mii, deci 6 mii nu s-au prezentat iar acest lucru mi se pare că este un semnal de atenție pentru noi, să vedem  de ce nu s-au simțit suficient de pregătiți ca să se prezinte la examen" a afirmat Ecaterina Andronescu. 

Procent asemănător cu cel de anul trecut

Ministrul a continuat, la România TV: "Procentul este aproximativ la fel ca cel de anul trecut. A fost 67,7 anul trecut, avem 67,2 acum, dar înainte de contestații, probabil mai urcă foarte puțin, deci suntem cam tot pe acolo. Am înregistrat pentru cei care au finalizat liceul anul acesta un procent în plus față de anul trecut la promovare și iată, este o concluzie pe care putem să o desprindem: Susțineți-vă examenul de bacalaureat în anul în care absolviți. Amânarea examenului nu aduce automat și rezultate mai bune, ci dimpotrivă".

Dați afară pentru tentative de fraudă

"Aș mai vrea să spun că 84 de elevi au fost scoși din examen pentru tentativă de fraudă, ceea ce este absolut inacceptabil, pedeapsa este destul de drastică pentru că doi ani de zile nu se pot prezenta la examenul de bacalaureat. Aș vrea să menționez faptul că peste procentul de promovare sunt trei județe cu peste 75%, Cluj cu peste 80%, Iași cu 76%, Bacău 75%. Sunt de asemenea Sibiu, Galați, Brașov și București între 70 și 75% și sigur, sunt și județe la polul opus, Ilfov cu 38%, Giurgiu cu 47%, Harghita cu 50%, deci la limita de jos a procentului de promovare. Eu cred că măsurile care se impun după analiza rezultatelor de după contestații trebuie să țină seama de rezultatele fiecărui elev în parte. De menționat faptul că în București, Sectorul 4 a obținut 84 de procente, ceea ce fără îndoială este demn de remarcat și apreciat", a declarat Ecaterina Andronescu în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel