E lege! Cine are interzis la smartphone

Soldații nu mai au voie să folosească niciun smartphone, a decis Duma de Stat. Camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse a interzis prin lege orice activitate de socializare online, partajare a pozelor și a altor fisiere, precum și localizarea prin intermediul unui smartphone. Decizia vine după ce o anchetă a dezvăluit că unele misiuni secrete au fost deconspirate de diverse informații transmise de soldații care foloseau un smartphone.

Aleșii ruși au votat marți pentru a interzice membrilor forțelor armate să publice online informații despre unitățile lor militare, desfășurări de forțe și alte informații personale, inclusiv fotografii, înregistrări video și geolocația. De asemenea, li se va interzice să transporte smartphone-uri sau alte dispozitive inteligente care se pot conecta la internet și pot salva date, cum ar fi fotografii. Vechile telefoane mobile nu vor fi interzise.

„Vrem să asigurăm soldaților siguranță în timpul misiunii”

Oficialii ruși au declarat că interdicția e necesară pentru a proteja informațiile militare secrete de serviciile străine de informații. Textul legii atrage în mod special atenția asupra recentei campanii militare a Rusiei în Siria. Vladimir Bogoduhov, membru al comitetului militar din Dumă, a declarat: „Suntem lipsiți de apărare atâta timp cât informațiile noastre nu sunt protejate de așa-numiții noștri parteneri. Scopul acestei legislații nu e de a complica viețile militarilor noștri, ci de a le asigura siguranța în timpul misiunii”.

Rețelele de socializare au dat de gol misiunea secretă din Ucraina

Soldații ruși postează adesea fotografii și detalii despre serviciul lor militar pe rețelele sociale Vkontakte și Odnoklassniki ca o modalitate de a rămâne în contact cu colegii lor. Însă datele postate de ei au permis, de asemenea, anchetatorilor să urmărească activitățile forțelor ruse care se luptă în secret în Ucraina și în Siria, uneori chiar în timp real. Datele din rețelele de socializare au permis și jurnaliștilor să urmărească unitățile militare active în sud-estul Ucrainei, unde Rusia a declarat oficial că forțele sale nu sunt prezente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel