EXCLUSIV  Dr. Pavelina Andrei, părere despre tehnica spălării a părului fără șampon / video

FOTO KELARU DENISA
FOTO KELARU DENISA

Există persoane care nu mai folosesc șampon.

Georgiana Ioniță, redactor-șef Spectacola.ro, a întrebat-o pe Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Științe Medicale, ce părere are despre tehnica spălatului fără șampon. Există persoane care nu mai folosesc șampon, iar atunci când se spală, folosesc doar apă, iar pe lungimea firului de păr dau cu balsam sau mască.

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, spune că este bine să nu renunțăm la șampon.

„Balsamul se folosește doar pe păr, nu pe scalp. Nivelul de șampon pe care îl folosim trebuie să nu fie în exces și trebuie să fie adaptat scalpului nostru. Este bine să mergem la medicul dermatolog pentru a vedea ce tip de șampon ni se potrivește, dacă suferim de seboree la nivelul scalpului sau dacă avem un păr uscat”, a zis dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Științe Medicale, la DC News și Spectacola. 

VEZI ȘI: Dr. Pavelina Andrei: La câte zile ar trebui să ne spălăm pe cap pentru a nu ne agresa scalpul / video

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, a spus cât de des ar trebui să ne spălăm pe cap.

Care ar fi cel mai sănătos ritm pentru spălarea părului astfel încât să nu ne agresăm scalpul? Aflăm răspunsul de la dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale.

„Un ritm normal de spălare a părului este la patru - cinci zile. Este adevărat că sunt persoane care se spală zilnic pe cap sau la fiecare două zile, dar nu este neapărat bine. De ce? Pentru că un nivel de sebum pe scalp este necesar pentru acest echilibru normal care trebuie să fie păstrat, un echilibru de protecție. Sebumul ne protejează scalpul. Dacă ne spălăm prea des, nu mai există un echilibru și pot apărea tot felul de afecțiuni. Poate apărea o seboree la nivelul scalpului, adică un exces de sebum la nivelul scalpului. Sau ne putem trezi cu un păr foarte uscat pentru că, tot timpul, folosim șampoane care îndepărtează excesul de sebum. De asemenea, ne poate cădea părul, motiv pentru care ar fi ideal să ne spălăm pe cap la patru-cinci zile”, a spus dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, la DC News și Spectacola. 

VEDEȚI CONTINUAREA AICI - https://www.dcnews.ro/dr-pavelina-andrei-la-cate-zile-ar-trebui-sa-ne-spalam-pe-cap-pentru-a-nu-ne-agresa-scalpul-video_905351.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel