Dr. Marius Sava: Diabetul zaharat tip 2 se vindecă, doar că atenție! Există o condiție importantă

Marius Sava
Marius Sava

Diabetul este o afecțiune cronică care afectează modul în care organismul procesează glucoza (zahărul din sânge). Glucoza este principala sursă de energie pentru celulele noastre, iar nivelul acesteia în sânge este controlat de insulină, o substanță produsă de pancreas.

 

Diabetul de tip 2 este fste forma cea mai frecventă de diabet și apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau nu utilizează eficient insulina pe care o produce. Acest tip de diabet este adesea legat de factori precum obezitatea, lipsa activității fizice și alimentația necorespunzătoare. În unele cazuri, diabetul de tip 2 poate fi controlat prin intermediul unei alimentații sănătoase, exerciții fizice și, uneori, medicamente.

Simptomele diabetului pot include urinare frecventă, sete excesivă, foame excesivă, oboseală, vedere încețoșată și vindecarea lentă a rănilor. Complicațiile diabetului netratat sau slab controlat pot include probleme de vedere, afectarea rinichilor, afecțiuni cardiace, neuropatie și alte complicații grave.

Este important să fie diagnosticat și tratat cât mai devreme posibil pentru a preveni complicațiile pe termen lung asociate cu diabetul. Un stil de viață sănătos, monitorizarea regulată a nivelului de zahăr din sânge și urmarea indicațiilor medicului sunt esențiale pentru gestionarea diabetului.

Dr. Marius Sava spune că totuși diabetul zaharat tip 2 se vindecă, doar că atenție! Există o condiție extrem de importantă. Citiți continuarea pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel