Dosar penal pentru un bărbat din Ploiești, după ce a mers la pariuri cu un certificat COVID împrumutat

Dosar penal pentru un bărbat din Ploiești, după ce a mers la pariuri cu un certificat COVID împrumutat / Foto: Pixabay
Dosar penal pentru un bărbat din Ploiești, după ce a mers la pariuri cu un certificat COVID împrumutat / Foto: Pixabay

Un bărbat din Ploiești s-a ales cu doar penal după ce a mers la pariuri cu un certificat COVID împrumutat.

Un tânăr care a folosit un certificat COVID împrumutat pentru a pătrunde într-o agenție de pariuri din Ploiești este cercetat penal pentru fals în declarații, scrie realitateadeprahova.net. Bărbatul a fost depistat luni dimineață de polițiști.

„În timp ce efectuau verificări privind respectarea prevederilor Lg. 55/2020, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au identificat în incinta unei agenții de pariuri sportive un tânăr care a prezentat un cod QR în vederea dovedirii faptului că este vaccinat cu schema completă de vaccinare, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nu-i aparținea”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova.

Restricțiile în vigoare permit ca numai anumite categorii de persoane să aibă acces în spațiile care nu reprezintă magazine esențiale (farmacii, magazin cu produse alimentare). Verificarea se face prin intermediul codului QR înscris pe fiecare certificat verde.

VEZI ȘI: Certificatul de vaccinare e degeaba în unele cazuri. Revolta unei angajate de la o benzinărie

Femeie cercetată după ce a folosit un Certificat verde al unei alte persoane

O femeie este anchetată deoarece a folosit un certificat verde care nu-i aparținea. Femeia a fost găsită într-o cafenea din Constanța și pe numele ei a fost deschis un dosar penal privind infracțiunea de fals în declarații, scrie Mediafax. Incidentul a avut loc într-o cafenea din Constanța în timpul unei acțiuni a polițiștilor. În urma verificării unui cod QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie polițiștii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un document aparținând unei alte persoane.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Conform regulii, administratorii care nu respectă obligația de verificare a codul QR riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei. De asemenea, clienții prezenți în localuri, care nu pot prezenta certificatul verde, riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

VEZI ȘI: O tânără din Iași a transmis LIVE pe Facebook cum a intrat într-un mall fără certificat COVID. "Uitaţi-vă la faţa mea, fără mască!” - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel