Urmărește emisiunea live


O tânără din Iași a transmis LIVE pe Facebook cum a intrat într-un mall fără certificat COVID. "Uitaţi-vă la faţa mea, fără mască!” - VIDEO

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O tânără din Iași a transmis un LIVE pe Facebook în care a arătat cum a intrat într-un mall fără certificat și cum se plimba fără mască.

O tânără a transmis un LIVE pe Facebook în care a arătat cum a intrat într-ul mall din Iași fără să aibă certificat de vaccinare, scrie Gândul.ro. Mai mult, la un moment dat, aceasta arată cum se plimba fără să poarte mască de protecție. Pe filmare, femeia ia în derâdere masurile de restricţie impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

“Sunt în mall, am vorbit, m-au lăsat până la urmă. Dacă am făcut urât, vedeţi?”, a spus ea la un moment dat.

”Ce, dragă, nu vă vine să credeţi? Uitaţi-vă. Ei, certificat Covid. Îmi ceri mie certificat Covid? Uitaţi-vă la faţa mea, fără mască!”, a continuat tânăra.

Cum comentează reprezentanții mall-ului

Reprezentanții centrului comercial au susținut că ei respectă măsurile impuse de autorități. Totuși, despre cazul acestei tinere au refuzat să comenteze.

„Menţionăm faptul că prioritatea noastră este respectarea tuturor normelor dispuse de autorităţile abilitate, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa clienţilor, iar accesul în centrul comercial se realizează pe baza certificatului verde. Privitor la situaţia la care faceţi referire, nu dorim să comentăm.”, se arată în răspunsul oficial trimis de aceștia pentru Adevărul.ro.

Cum fentează românii verificarea certificatului COVID. Experiment cu camera ascunsă în mall, cafenea și la ANAF 

De când certificatul verde a devenit obligatoriu pentru accesul în mall-uri, restaurante sau instituții de stat, românii au găsit tot felul de soluții pentru a păcăli sistemul. În lipsa unei metode sigure de a verifica identitatea celui care prezintă un certificat, acest lucru nu este greu de făcut. Jurnalistul Realitatea Plus Alexandra Alexandrescu a arătat printr-un experiment efectuat cu camera ascunsă care sunt lacunele care le permit românilor să fenteze restricțiile impuse pentru stoparea pandemiei. 

"Premisa experimentului este cât se poate de simplă: peste stradă este un centru comercial din Capitală unde urmează să încercam sa intrăm, bineînțeles, folosind certificatul verde, însă nu voi folosi certificatul meu, ci pe cel al unei cunoștințe.", a explicat jurnalista Alexandra Alexandrescu.

Reporterul a intrat într-un magazin. Acolo i s-a scanat certificatul care nu îi aparține, dar i s-a dat voie să intre fără probleme. Femeia care i-a verificat certificatul COVID i-a spus, neștiind că este înregistrată, ce nereguli a sesizat la sistemul implementat de autorități.   Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel