Dormi rău noaptea? Mergi urgent la un oftalmolog

Dormi rău noaptea. Mergi urgent la un oftalmolog. Sursa - pixabay.com
Dormi rău noaptea. Mergi urgent la un oftalmolog. Sursa - pixabay.com

Oamenii de știință au descoperit că o scădere a calității somnului poate duce la orbire completă.

Timp de 11 ani, specialiștii Universității Sichuan din China au studiat istoricul medical a peste 400.000 de pacienți și au ajuns la concluzii teribile. Cercetătorii din China au descoperit că o scădere a calității somnului poate duce la orbire completă.

Sforăitul și insomnia sunt cei mai mari dușmani ai sănătății. Lipsa somnului sau excesul de somn ar trebui de asemenea să dea de gândit. Medicii au ajuns la concluzia că toți acești factori cresc riscul de a dezvolta glaucom.

În această boală, presiunea intraoculară crește. Ca urmare, acuitatea vizuală scade și nervul care leagă ochii de creier se atrofiază. Dacă glaucomul nu este tratat, persoana va orbi.

Aceste alimente trebuie consumate zilnic: îți vor îmbunătăți memoria și concentrarea

Cercetătorii au luat istoricul medical a peste 400.000 de pacienți. Ei i-au selectat pe cei care au avut probleme de somn între 2006 și 2010. Aproape nouă mii de pacienți au dezvoltat glaucom. Analiza a arătat că sforăitul și somnolența în timpul zilei cresc riscul dezvoltării glaucomului cu 11%. Insomnia, lipsa sau excesul de somn — cu 13%.

Cum să eviți această problemă? Primul lucru pe care medicii te sfătuiesc să-l faci este să ai un somn sănătos. Și verifică-ți ochii în mod regulat. Persoanele peste 70 de ani ar trebui să respecte această recomandare.

 

Învinge insomnia: patru remedii naturale ca să adormi repede și să ai un somn profund

 

Multe persoane au probleme cu somnul: fie din cauza oboselii, fie a grijilor cotidiene. Ideea de a lua somnifere pentru a scăpa de insomnie poate părea tentantă la prima vedere. Dar, înainte de a trece la administrarea unor astfel de medicamente, merită să încerci și remedii naturiste care sunt la fel de eficiente în lupta cu insomnia. 

Dacă te trezești înainte de răsăritul soarelui sau te străduiești să adormi, încearcă să mănânci cireșe uscate înainte de culcare sau să bei suc din cireșe după cină. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana spun că melatonina din fructe te ajută să dormi cu 1 oră și 24 de minute mai mult. 

Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor

Din cauza alergiilor de toamnă, respirația poate fi dificilă respirația, iar somnul agitat. Te trezești des, dormi post și te trezești obosit. În acest caz, bea, înainte de culcare, un pahar de suc de mere. Polifenolii din mere inhibă eliberarea histaminei în organism, ceea ce provoacă o reacție excesivă la alergeni. În plus, reduc semnificativ strănutul, umflarea mucoasei nazale și secrețiile nazale. 

Un studiu sugerează că persoanele care au luat, de două ori pe zi, de la 250 până la 300 mg de ginseng indian (planta cunoscută sub numele de ashwagandha) au putut adormi cu 20 de minute mai repede și au avut 49 de minute de somn neîntrerupt. Planta ajută la ameliorarea stresului și poți adormi repede.

Acestea sunt cele mai bune arme împotriva stresului: nu le găsești în farmacie, ci în cămara ta

Pulverizează-ți perna cu ulei esențial de portocale. Un studiu din 2021 a descoperit că mirosurile de citrice ajută să adormi mai repede. Deși portocala este adesea inferioară lavandei în ceea ce privește proprietățile de liniștire, totuși este foarte utilă pentru îmbunătățirea somnului. Limonenul conținut în portocală ajută la restabilirea comunicării între glandele, care perturbă somnul atunci când sunt stresate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel