Dorin Cioabă: "primul partid politic al romilor", PADR, înregistrat la Tribunal

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, vineri, că Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), "primul partid politic al romilor", a fost înregistrat, existând o sentinţă definitivă în acest sens de la Tribunalul Bucureşti.

"După multe luni de luptă putem spune că avem primul partid politic, din lume, al romilor. De la termen la termen, am întâmpinat tot felul de greutăţi, au fost şi nişte contestaţii depuse de anumiţi oameni care nu ne vor binele, apoi Tribunalul a tot solicitat unele modificări ale actului statut. Încet, încet, am dus la îndeplinire toate cerinţele, iar pe 17 septembrie a fost dată sentinţa prin care a fost dispusă înregistrarea în registrul partidelor politice a PADR", a spus Dorin Cioabă.

"Nu am făcut până acum niciun fel de declaraţie pentru că am vrut să lăsăm să rămână sentinţa definitivă, să nu fie cumva atacată. Această sentinţă nu a fost atacată, drept urmare partidul este la ora actuală legal constituit şi putem să ne mândrim că, în premieră, avem un partid politic. Este un partid etnic, un partid al comunităţii de romi", a adăugat Cioabă.

El a explicat că, prin înfiinţarea PADR, a dorit să le ofere "tinerilor din comunitate un partid în care să poată să se înscrie, în care să vină cu ideile lor, cu spijinul lor pentru a face ceva pentru comunitatea romilor".

El a afirmat că ar fi vrut să aibă un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale, "chiar dacă nu cu şanse reale, dar ca un botez al partidului, pentru a vedea dacă romii dau votul acestui partid".

În legătură cu alegerile prezidenţiale, Dorin Cioabă a afirmat că "oferta este cea mai slabă care a fost vreodată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel