Donald Trump, CINCI declarații ERONATE despre COVID-19

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Specialiștii americani au făcut un top al declarațiilor derutante ale președintelui Donald Trump, despre COVID-19, care au indus lumea în eroare.

Declarațiile lui Donald Trump sunt din ce în ce mai des urmărite și comentate de experții politici care au înregistrat nu mai puțin de 16.000 de declarații false ale președintelui american, mai ales în primii trei ani de mandat, relatează Washington Post

Ei bine, Donald Trump nu s-a lăsat mai prejos nici în pandemia de coronavirus, motiv pentru care experții politici americani, alături de publicația The Guardian, au făcut un top cinci al celor mai derutante declarații ale președintelui, care i-au indus în eroare pe oameni. 

1. Trump, surprins de pandemie

 

„Nimeni nu ştia că va fi o pandemie sau o epidemie de dimensiunea asta", Aş vedea-o ca pe ceva ce a surprins întreaga lume. Nimeni nu ştia că va fi o pandemie sau o epidemie de dimensiunea asta", a spus Donald Trump în declarațiile de presă. 

Cred că asta este ceva...ce nu ştii niciodată că se va întâmpla", a spus el într-o altă declaraţie de presă.

Virusul ar putea dispărea. Vom vedea ce se întâmplă. Nimeni nu știe de fapt. Va dispărea. Într-o zi va fi ca o minune – va dispărea", este o altă declarație. 

Mereu am ştiu că este ceva real – este o pandemie. Am simţit că este o pandemie cu mult înainte să fie numită pandemie. Mereu am văzut-o ca pe ceva foarte serios", a mai spus el. 

2. Declarațiile referitoare la teste. Care este adevărul

Mai mult, fără nicio bază reală și susținută, președintele Trump afirma că „oricine va avea nevoie de test va primi test. Ele sunt acolo. Ei au testele. Iar testele sunt frumoase". Acesta a fost contrazis de vicepreşedintele american Mike Pence, care a recunoscut că „nu sunt destul teste astăzi pentru a acoperi ce anticipam noi că va fi nivelul cererii" și în plus, sistemul de sănătate este compleșit de COVID-19 și se confruntă cu un deficit major de kit-uri de testare.

3. Restricțiile de distanțare socială

O altă declarație a fost cea în care  a spus că "restricţiile de distanţare socială vor fi eliminate înainte de sărbătorile pascale", o declaraţie pe care a contrazis-o chiar el, zilele trecute, atunci când s-a hotărât să extindă măsurile până la finalul lunii aprilie, după ce dr. Anthony Fauci l-a avertizat că SUA ar putea înregistra între 100.000 şi 200.000 de morţi cauzate de COVID-19.

4. Trump despre asigurarea vaccinului

"Vom avea acces la vaccin, relativ curând, cred". O altă afirmație contrazisă de Alex Azar, secretarul de stat în Sănătate, care a spus că „Nu vei avea un vaccin. Vei avea un vaccin care va intra în faza de testare abia".

5. SUA a depășit China

Ultima declarație în top este cea în care Donald Trump afirma că "situaţia este în totalitate sub control", iar șase săptămâni de la declarație, SUA depășește numărul de cazuri din China. 

SUA, epicentrul pandemiei de COVID-19

Deși Donald Trump şi-a exprimat în mod repetat suprinderea faţă de dimensiunea crizei de coronavirus și de rapiditatea cu care aceasta se manifestă, The Guardian notează că există dovezi cu privire la faptul că administraţia Trump a fost avertizată în legătură cu riscurile unei potenţiale pandemii şi avea la îndemână chiar şi un plan pentru a gestiona o astfel de situaţie, pe care nu l-a pus în aplicare 

În plus, pandemia a avansat atât de mult în SUA încât a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19, având în acest moment 164,266 de persoane infectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel