Dinu Patriciu negociază vânzarea Mic.ro către grupul 7 Eleven

patriciu
patriciu

După ce a pus pe butuci lanțul de magazine Mic.ro, din cauza datoriilor către furnizori, care în marea majoritate cer insolvența, de creditele bancare și a chiriilor neplătite de ceva vreme, Dinu Patriciu încearcă să vândă sau să se asocieze cu grupul internaţional 7 Eleven.

"Negocierile cu 7 Eleven au început în toamna anului trecut şi au ca termen de finalizare luna martie 2012. Se discută despre o infuzie de capital în reţeaua Mic.ro de 60 de milioane de euro", au declarat pentru Mediafax, surse din retail.  7-Eleven este cel mai mare lanţ de magazine de proximitate din lume, cu peste 43.500 de unităţi în 16 state, din care 8.900 sunt localizate în America de Nord.

Totodată, compania este unul dintre cei mai importanţi retaileri independenţi de benzină din SUA. Înfiinţată în 1927 în Texas, 7-Eleven este controlată integral, începând din 2005, de compania Seven-Eleven Japan, înregistrată în Tokyo.

Datoriile neplătite de mai multe luni, pe care lanţul Mic.ro le-a acumulat către o serie de furnizori, i-au făcut pe mulţi dintre aceştia să stopeze în ultimele luni livrările de mărfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumătate goale.  În plus, unii furnizori au început să se organizeze în asociaţii, pentru a avea mai multe şanse să recupereze banii.

"Noi ne ocupăm acum de crearea unei asociaţii a furnizorilor păgubiţi de Mic.ro. Aceştia au fost mulţumiţi de colaborarea cu lanţul de retail până în luna august, dar din septembrie au început să întârzie cu plăţile. Avem clienţi care de atunci nu au mai primit niciun ban", a declarat pentru Mediafax, Carmen Creţu, avocat la Coltuc şi Asociaţii, societate care reprezintă zece firme care au de încasat bani de la magazine.

Aceasta a declarat spune că au primit banii doar cei care au cerut în instanţă insolvenţa firmelor Mic.ro Retail sau Minimax Discount (societate care operează magazinele miniMax) deţinute de Dinu Patriciu prin intermediul Mercadia Holland, societate înregistrată în Olanda.

Patriciu deţinea în luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

Citește și:

Dinu Patriciu pune lacăt la magazinele Mic.ro

Dilema veche trece pe online de la 1 martie. Afacerile lui Patriciu se clatină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel