Dilema vehiculelor electrice, rezolvată de Volkswagen: Robotul autonom care încarcă mașinile din parcări

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

Producătorul auto german a prezentat un concept de robot care simplifică viața deținătorilor de astfel de autoturisme.

Volkswagen dorește să schimbe felul în care funcționează stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, făcându-le mai accesibile, conform Daily Mail.

Într-un concept dezvăluit săptămâna trecut, producătorul auto german a dezvăluit ideea unui robot autonom care se plimbă prin parcări sau garaje și caută mașini electrice neîncărcate.

Folosind o rezervă de baterie proprie, numită „vagon de baterie", reîncarcă mașinile cu un nivel scăzut de energie și apoi caută alte autovehicule pe care le poate alimenta.

Roboții pot schimba felul în care sunt alimentate mașinile electrice

Bateriile cărate de roboții concepuți de Volkswagen conțin în jur de 25 kWh și pot încărca o mașină electrică cu o viteză de aproximativ 50 kW.

Pentru a se orienta în spațiile în care își va desfășura misiunile, parcări și garaje, robotul va folosi camere, senzori și lasere. În plus, acesta va putea fi chemat chiar de către șoferul unei mașini descărcate, cu ajutorul unei aplicații.

Conceptul, foarte aproape de realitate

„Combinația dintre aceste sisteme nu numai că îi permit robotului să încarce complet autonom, dar se poate mișca liber în parcare, poate recunoaște posibile obstacole și le poate ocoli", a spus Directorul de Dezvoltare al Volkswagen Group Components, Mark Moller.

În timp ce roboții aceștia nu există în prezent, compania auto germană a spus că, având resursele necesare, ar putea deveni rapid realitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel