Depresia financiară, cum știi dacă o ai și cum ieși din ea. Leca: Dacă înțelegi asta, vei putea supraviețui. Raționalizarea NU e un cuvânt groaznic

Psihologul Radu Leca a vorbit redacției DCMedical despre depresia financiară, cea care afectează o bună parte din români. Cum se poate trece peste această situație și de ce raționalizarea nu trebuie considerată ca fiind ceva groaznic.

Depresia, numită medical depresie clinică sau depresie majoră, este o tulburare afectivă marcată de cel puțin două săptămâni la rând cu o dispoziție redusă față de majoritatea situațiilor care afectează viața profesională sau personală.

Pe fondul crizei economice, a creșterii facturilor și a prețurilor, pe a incapacității de a face față acestor noi provocări, ce vin după mai bine de doi de pandemie, o criză energetică și un război chiar la graniță, mulți trec prin ceea ce se numește depresie financiară.

Psihologul Radu Leca ne-a explicat, în exclusivitate, ce putem să facem pentru a trece de această perioadă, dar și de ce ideea de raționalizare, pentru un popor care a trecut prin traumele comunismului, nu trebuie privită ca fiind ceva groaznic.

”Depresia financiară nu poate fi gestionată, ea poate fi doar acceptată, iar noi trebuie să acceptăm o noțiune care se numește augmentarea realității personale.

Pe vremuri, la televizor erau filme SF în care se numea Reality Augmentation, iar o realitate se schimbă. Astăzi noi avem posibilitatea să înțelegem cum funcționează o realitate care distruge psihicul uman.

Facturile sunt cele care ne-au îngenunchiat ca și popor în ultimele două luni, datorită existenței la graniță a unui conflict, ucrainean-rus, și atunci există această economie care se baza pe industria ucraineană și pe investițiile rusești, au generat un lanț de scumpiri care la rândul lor au generat depresie financiară. Trebuie să înțelegem că nu avem cum să ne războim cu un sistem care deja a căzut”, a declarat psihologul, în exclusivitate, pentru DC Medical.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel