DEMISIE VICTOR PONTA. Val de reacții din PSD

Premierul Victor Ponta a prelungit interimatul Rovanei Plumb la conducerea PSD până la clarificarea problemelor sale din justiție, fapt apreciat ca o demisie a premierului de la conducerea PSD. Liderii PSD au reacționat.

Prioritatea zero

"PSD trebuie să continue să se ocupe în această perioadă de guvernare, ca prioritate zero. Sunt rezultate foarte bune care trebuie apărate și am încredere în forțele lui Victor Ponta, ca premier. În același timp, în PSD nu avem de ce să discutăm despre un Congres. Victor Ponta nu a demisionat. Este vorba de o prelungire a interimatului, menită să protejeze partidul. Nu poate exista un Congres până la clarificarea situației din Justiție a lui Victor Ponta", a declarat vicepreședintele PSD, Nicolae Bănicioiu. 

"PSD este principala forță a guvernării"

Președintele PSD Dolj, Claudia Manda, este de părere că "Decizia anunțată de Victor Ponta este una care arată înțelepciune în raport cu partidul. Vorbim despre o prelungire a interimatului, nu despre o demisie. Nu putem vorbi despre vreun Congres, daca nu vorbim de o demisie. Nu poate fi organizat un Congres pana la o soluționare a situației lui Victor Ponta, situație pentru care acesta a și făcut gestul amintit față de partid. PSD este principala forță a guvernării, Victor Ponta este premier, sunt rezultate foarte bune obținute în acești ani și ele trebuie duse mai departe. Anul viitor sunt alegerile parlamentare și locale, iar PSD are cu ce să se prezinte în fața oamenilor".

"Vorbim despre o suspendare, nu despre o demisie"

"Este o decizie înțeleaptă pe care Victor Ponta a luat-o, din dorința de a proteja partidul. Este o atitudine responsabilă care merită salutată. PSD nu are nevoie de un Congres până la momentul în care situația juridică a domnului Ponta se va clarifica. Vorbim despre o suspendare, nu despre o demisie, deci, despre o prelungire interimatului. PSD este un partid puternic, cu oameni experimentați, care este preocupat de guvernare și care știe să își gestioneze foarte bine momentele", a declarat președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, ministrul al Telecomunicațiilor.

"Îl așteptăm să își reia atribuțiile funcției"

"Este absolut normal gestul lui Victor Ponta de a prelungi interimatul Rovanei Plumb la conducerea PSD. Așa demonstrează că este un veritabil om de stat! Actul guvernării trebuie să continue pentru binele României, iar noi, cei din PSD știm asta", a declarat senatorul PSD Daniel Savu, pe tema prelungirii interimatului doamnei Rovana Plumb la conducerea PSD.

"PSD este un partid matur cu o echipă de conducere experimentată și eu cred că fiecare membru știe că suma în PSD este mai importantă decât părțile. Victor Ponta a adus indubitabil cele mai importante rezultate acestui partid împreună cu o echipă omogenă, unită și foarte devotată, și îl așteptăm să își reia atribuțiile funcției" a continuat senatorul PSD.

"Conducerea PSD funcționează fără sincope, iar premierul Victor Ponta va continua să fie o piesă importantă din echipă și un lider al partidului. Victor Ponta va continua să lupte pentru ca PSD să-și atingă toate obiectivele. Prelungirea interimatului este o decizie bună. Pentru PSD nu este necesar un Congres până situația domnului Ponta nu se va clarifica. Domnul Ponta nu a demisionat" a concluzionat Daniel Savu, senator PSD.

"Este o decizie care confirmă dorința domnului Ponta de a-și demonstra nevinovăția"

"Decizia domnului Victor Ponta, de a prelungi interimatul la conducerea PSD, arată responsabilitate deplină din partea acestuia. Este o decizie care confirmă dorința domnului Ponta de a-și demonstra nevinovăția. Vorbim despre o decizie care demonstrează calitățile politice ale lui Victor Ponta. PSD este un partid total funcțional, cu oameni extrem de experimentați în conducere. Domnul Ponta va continua să participe la ședințele conducerii PSD și îl așteptăm să își preia atribuțiile funcției. Agenda și direcția partidului nu se schimbă. Prioritatea noastră este să continuăm buna guvernare de până în prezent, cu Victor Ponta premier, și să câștigăm alegerile din 2016. Este datoria PSD să oprească revenirea la putere a echipei Băsescu, camuflată acum în PNL, care a făcut atât de rău României ani la rând", este declarație Gabrielei Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel