EXCLUSIV  De la ce vârstă trebuie să faci investigații pentru a depista cancerul colorectal. Dr. Grama: Indiferent de starea de sănătate!

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Dr. Florin Grama a explicat de la ce vârstă trebuie să facem investigații suplimentare pentru depistarea cancerului colorectal.

"Mesajul principal este că indiferent de starea de sănătate, dacă ai sau nu o simptomatologie digestivă, după vârsta de 45 de ani este indicat să se realizeze anumite teste de screening. Chiar mai devreme de 45 de ani dacă te încadrezi într-o grupă de risc crescut, adică dacă ai avut istoric familial de cancer colorectal, iradiere la nivelul abdomenului, anumite boli inflamatorii, boala Crohn sau colita ulcerativă, care sunt cunoscute ca factori după o anumită perioadă de timp în declanșarea acestei boli.

Bărbații au o frecvență mai crescută în apariția cancerului rectal, vorbind statistic, dar, indiferent de sex, vârsta de 45 de ani trebuie să reprezinte un reper. E bine să nu așteptăm să apară această simptomatologie, e bine să prevenim. Simptomele pot fi manifestări abdominale nespecifice, senzație de balonare, crampe, dureri. Cel mai mult ar trebui să ne îngrijoreze persistența lor, adică dacă această simptomatologie nu mai răspunde la tratamentul cu care noi eram obișnuiți, un antialgic sau un antispastic.", a explicat medicul Florin Grama, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel