EXCLUSIV  De ce noul coronavirus a pornit din China

Scutaru Cristina / 11 feb 2020 / 13:43 Salveaza PDF Comentarii
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

La sfârșitul luni decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze.

De ce coronavirusul a izbucnit în China? De ce gripele pornesc, în general, din China? Răspunsul este simplu: Fiind mai mulți oameni și densități urbane impresionante sunt șanse mai mari să pornească problemele de acolo decât din alte zone.

Dar cel mai important aspect este igiena. De ce pornesc problemele din China și nu, de exemplu, din Japonia? Pentru că oamenii din această țară nu se spală pe mâini. Nerespectarea normelor de igienă duce la probleme de sănătate.

Mai este o situație specifică în China: virusurile gripale periculoase sunt cele care au trecut fie de la porc la om, fie de la păsări la om, vorbim despre ”altoirea” unor tulpini de virus. În zonele din Asia, pentru a proteja animalele, acestea sunt luate în casă pe timpul nopții. În schimb, în Japonia, păsările și porcii sunt crescuți în ferme, iar îngrijitorii au mască, mănuși și, prin urmare, nu iau contact cu animalele.

Amintim că ieri, epidemii de gripă aviară au fost semnalate în două provincii din China, în contextul în care autorităţile depun eforturi pentru a bloca răspândirea coronavirusului.

Din toate aceste motive, virusul a pornit din China și nu din Japonia.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27