EXCLUSIV  Daniel Zamfir, EXECUTAT de Ludovic Orban. Vladimir Ionaș: Pe lângă excludere, m-a frapat altceva

Vladimir Ionaş, sociolog la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a vorbit pentru DC News despre excluderea senatorului Daniel Zamfir din PNL la propunerea președintelui Ludovic Orban.

"Este o decizie care îi creează o sensibilitate președintelui PNL în rândul partidului, pentru că am văzut deja multe voci care critică această excludere. Domnul Daniel Zamfir inițiase niște proiecte de legi despre care putem spune că reprezintă "o luptă" între abuzurile bancare și români. Pare că domnul Orban ia apărarea sistemului bancar, ceea ce nu este foarte popular. PNL ar trebui să fie cel mai deschis partid la păreri divergente, la lupte interne în privința anumitor subiecte. Este anormal să excluzi un membru de partid, mai ales unul popular, pentru că are păreri diferite față de președintele partidului sau față de partid ca ansamblu", a zis Vladimir Ionaș pentru DC News.

Decizie bulversantă

"În același timp, mi se pare anormal că domnul Ludovic Orban critică alte partide că nu ar fi democratice, că alți președinți ar avea un comportament dictatorial, ținând cont că domnia sa face exact același lucru, încercând să elimine orice voce care nu este pe aceeași lungime de undă cu domnia sa. În plus, domnul Ludovic Orban este o persoană care a criticat în trecut decizii ale PNL și ale foștilor președinți ai partidului și nu a fost exclus. Măcar din acest motiv ar fi trebuit să fie o persoană înțelegătoare și deschisă față de oamenii care critică modul în care domnia sa conduce partidul", a mai spus sociologul.

Paradox cu Roman și Dobrițoiu

Vladimir Ionaș ne-a precizat că l-a uimit următoarea afirmație făcută de Ludovic Orban care a spus: "Atât domnul Petre Roman, cât şi domnul fost senator Dobriţoiu nu sunt membri ai PNL în acest moment, în urma verificării făcute de Secretariatul general. Nu ştiu cum au fost parlamentari, vă spun sincer. Nu există în baza de date PNL ca membri ai PNL aceşti domni".

"Pe lângă excluderea domnului Zamfir, pe mine m-a frapat afirmația domnului Orban care spunea că nu a găsit nicio dovadă că domnii Roman și Dobrițoiu sunt membri PNL. Vă dați seama că vorbim despre cel mai mare partid de opoziție care nu poate găsi niște documente justificative ale unor oameni care au candidat pe listele partidului? Sunt multe semne de întrebare", a adăugat sociologul de la Avangarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel