Daniel Zamfir, două întrebări grele pentru Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, invitat, duminică seară, la emisiunea Subiectiv, a primit și două întrebări din partea lui Daniel Zamfir.

Iată întrebările lui Daniel Zamfir:

"Merită să pedepsiți milioane de români care, de ani de zile, sunt jecmăniți de bănci și IFN-uri doar pentru a vă răzbuna pe mine sau, mai grav, pentru a proteja interesele financiare ale unor bănci și proprietari de IFN-uri? Din respect pentru telespectatori, v-aș ruga să evitați răspunsul acela că piața liberă trebuie să regleze.

(...)

Cu puțin timp în urmă, ați luat o decizie în Biroul Executiv al Partidului ca niciun parlamentar al partidului nostru să mai semneze un proiect de lege alături de cei de la PSD. Vă anunț că eu, împreună cu foarte mulți colegi de la PNL, am semnat și am inițiat împreună cu cei de la PSD un proiect de lege extrem de important, proiectul de modificare a legii Curții de Conturi, prin care eliminăm abuzurile. (...) Ce veți face acum? Le veți cere parlamentarilor PNL să-și retragă semnăturile de pe proiectul de lege?", a spus Zamfir.

Ce zis Orban

"Nu doresc să dialoghez. Retorica domnului Zamfir împotriva băncilor și IFN-urilor... aici aș face câteva precizări. PNL a dezbătut aceste proiecte legislative și decizia a fost de a nu susține aceste proiecte. O decizie luată cu două abțineri. Și e și normal să fie așa. Noi, ca liberali, suntem împotriva oricăror intervenții a statului într-o piață liberă.

(...)

M-am întâlnit și astăzi, la Brașov, cu domnul Zamfir. Ne-am salutat. (...) Oricum, nu limitează așa cum vrea să limiteze domnul Zamfir dobânda, să plafoneze dobânda atât de drastic cum propune domnul Zamfir", a spus Ludovic Orban.

[citeste si]

Salarii sănătate

În altă ordine de idei, Ludovic Orban a vorbit, în cadrul emisiunii Subiectiv, pe tema majorării salariilor din domeniul sănătății. "E o problemă mai largă în ceea ce privește Sănătatea. În primul rând, nu au fost incluși în legea salarizării în sectorul public anumite categorii de angajați din spitale sau alte centre de asistență. În al doilea rând, nu au fost crescute salariile, prin acest act normativ, decât la medici și la asistente. Se știa de la început, dar nu poți să iei o măsură care afectează instituții publice. S-a creat o stare de tensiune și de nervozitate și nemulțumire la nivelul spitalelor", a spus Ludovic Orban.

"A treia problema e izvorâtă din noul regulament privitor la acordarea sporurilor. Foarte multe categorii de angajați primeau sporuri într-un anumit mecanism. S-a aprobat un nou regulament prin care s-au majorat la 30% sau 50% sporurile. Părerea mea e că trebuie abrogat acest regulament", a mai declarat Orban.

Întrebare despre Kovesi

Întrebat cum ar caracteriza activitatea lui Kovesi la DNA, Orban a afirmat: "Aș prefera să nu mă puneți pe mine să evaluez activitatea doamnei Kovesi. Nu sunt eu ministrul Justiției, nu sunt eu CSM, nu sunt în situația de a lua vreo decizia legată de doamna Kovesi. Există instituții care au capacitatea de a analiza această activitate. Nu fac parte dintre acei oameni politici cărora să le facă plăcere să vorbească toată ziua despre justiție".

"Nu văd în momentul de față motive temeinice pentru revocarea sa din funcție, cu atât mai mult cu cât se apropie de finalul mandatului pe care îl va încheia în jurul datei de martie 2019", a mai spus președintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel