Dăncilă, detalii despre prioritatea guvernului

Bogdan Cotigă / 03 sep 2018 / 20:19
Dăncilă
Dăncilă

Pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă o prioritate a Guvernului României, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a început luni întâlnirile cu membrii Cabinetului său.

Premierul a avut luni o întrevedere cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, aceasta fiind prima dintr-o serie de întâlniri cu membrii Cabinetului, în contextul accelerării procesului de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE. La întâlnire a participat şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care coordonează procesul de pregătire pentru preluarea mandatului pe care ţara noastră îl va exercita, în premieră, în primul semestru al anului viitor.

'Pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă o prioritate a Guvernului României. În cadrul acestui efort colectiv, bine coordonat, în care sunt implicate toate instituţiile administraţiei publice centrale, vom avea oportunitatea de a demonstra, pentru prima dată de la momentul aderării la Uniunea Europeană, cum traducem în fapte viziunea politică proeuropeană a ţării noastre şi cum vom mobiliza administraţia publică din România pentru promovarea interesului european. De aceea, am început astăzi o serie de întâlniri cu membrii Cabinetului pe care-l conduc, pentru a pune la punct toate detaliile specifice fiecărui portofoliu în parte, astfel ca la 1 ianuarie 2019 să fim pregătiţi pentru a prelua, fără sincope, responsabilităţile care ne vor reveni', a declarat Viorica Dăncilă.